preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bršadin

Izvještaji s putovanja

C4 - 4. mobilnost s učenicima (20-24.5.2019. Bršadin)

Autor: Saša Ostojić, 17. 6. 2019.

20.5.2019. u sklopu ERASMUS+ projekta Being United in EU-learning and travelling together otpočela je zadnja, četvrta po redu, mobilnost sa učenicima. Ovoga puta, mi smo bili domaćini.

U ponedjeljak smo nakon upoznavanja gostiju sa školom održali inforatičku radionicu gdje su se sudionici projekta upoznali sa programskim alatom AppGeyser pomoću kojega smo izrađivali pozadine za mobitele sa motivima naših škola. Isto tako izradili smo interaktivne plakate u Glogsteru gdje smo prikazali zanimljive trenutke prošlih mobilnosti.

U popodnevnim satima obišli smo kuću Milutina Milankovića u Dalju te manastir u Dalj planini.

U 19h održali smo „Međunarodnu večer“ gdje smo pozvali sve roditelje, lokalne radio postaje i naravno naše goste iz projekta. Svaka država je prezentirala svoju nacionalnu kuhinju, te zanimljive činjenice o svojim državama kroz prezentacije… A sve je završilo zajedničkim druženjem te uživanjem u tradicionalnoj kuhinji naših partnera i nas…

U utorak smo otišli u Ilok gdje smo obišli  muzej Odeskalki, vinske podrume, te uživali u panoramskoj vožnji turističkim vlakićem do Principovca gdje smo uživali u pogledu na beskrajna polja vinograda.

Nakon povratka iz Iloka naše nastavnice hrvatskog i srpskog jezika su organizirale kratku radionicu učenja jezika, gdje su učenici kroz pjesmu učili naš jezik.

Srijedu smo započeli sa informatičkom radionicom izrade igrice u programskom alatu Kodu. Pravili smo zračni hokej. U popodnevnim satima, nakon ručka, uputili smo se u etno selo Karanac u Baranji gdje smo uživali u olimpijadi starih sportova. Obilazili smo selo, slikali, a na određenim punktovima su nas čekale zanimljive igre.

U četvrtak smo obišli staru jezgru Osijeka te centar, a nakon toga smo se uputili u izviđački klub Javor. Članovi kluba su organizirali različite aktivnosti kako bi nas upoznali sa svojim aktivnostima. Učenici su naučili kako postaviti i porušiti šator. Igrali su različite igre koje izviđači igraju…Proveli smo dan bez mobitela i nikome nisu nedostajali, učenici su naučili što znači biti izviđač.

U petak smo svim sudionicima podijelili certifikate te krenuli u obilazak Vukovara. Posjetili smo županijsku vijećnicu, plovili solarnim brodom po Dunavu, a zatim obišli barokni dio grada. U popodnevnim satima smo u parku Adica organizirali piknik i radionice slikanja za učenike.

U večernjim satima smo se oprostili s dragim gostima te se vratili u svakodnevnicu sa puno lijepih uspomena…
 

 Slikovni rezultat za erasmus plus no background

 

 

 

 

 

 

 

 

Dogodilo se...

Portal za škole
CarNet novosti
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Jedem voće, mislim zdravo
CMS za škole logo
Osnovna škola Bršadin / , Bršadin / os-brsadin.skole.hr / ured@os-brsadin.skole.hr
preskoči na navigaciju