preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bršadin

 > Naslovnica

Izlet u Ilok

Autor: Saša Ostojić, 7. 5. 2019.

U utorak, 30. 04. 2019. godine učenici od 1. do 6. razreda su bili na izletu u Iloku.

U Mohovu su pogledali skulpture dinosaura od slame i čuli zanimljive priče o nalazištima dinosaura od stanovnika Mohova, vjeroučitelja Srđana Despotovića. Učitelj geografije Goran Vranješević održao je predavanje o geografskim odlikama kraja. Po dolasku u Ilok učenici su prošetali centrom grada, obišli srednjovjekovnu utvrdu opasanu zidinama. Upoznali su se s zanimljivom poviješću grada i vidjeli  mauzolej „Turbe“ i tursku kupelj – „Hamam“ sa sačuvanim arabeskama. Slikali su se na ulazu u „Tursku rupu“  lagum koji po pričama vodi do Petrovaradina. O povijesti Iloka, njegovom razvoju i značaju učenicima je govorila i ravnateljica Tatjana Lukić.

Učenici su zatim pošli u Crkvu Svetog Arhangela Mihaila koja se nalazi u Gornjem gradu. U crkvi se učenicima obratio jerej Boris Fajfrić koji ih je upoznao s poviješću crkve i služio liturgiju povodom trećeg dana praznika Uskrsa.

Nakon liturgije učenici su otišli u Muzeja grada Iloka koji se nalazi u dvorcu Odescalchi. Muzej ima veoma bogatu građu koja govori o životu od pretpovijesnog do današnjeg doba. Za učenike je  organizirana zanimljiva radionica. Svi učenici su dobili radne bilježnice koje su rješavali i samostalno, kao pravi detektivi, otkrivali zanimljivosti u muzeju: pronalazili predmete u Stalnom postavu i rješavali labirint.

Uslijedio je odlazak na ručak u kojem su svi uživali, a onda su se učenici vratili u prostorije muzeja. Učenici nižih razreda su odgovarali na zanimljiva pitanja o županiji, a učenici viših razreda su u kreativnoj radionici pisali radove o Iloku. Izlet je završen predstavljanjem učeničkih radova uz pjesmu i glumu.
 Slikovni rezultat za erasmus plus no background

 

 

 

 

 

 

 

 

Dogodilo se...

Portal za škole
CarNet novosti
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Jedem voće, mislim zdravo
CMS za škole logo
Osnovna škola Bršadin / , Bršadin / os-brsadin.skole.hr / ured@os-brsadin.skole.hr
preskoči na navigaciju