preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bršadin

 > Naslovnica
 

 

 

 


Škole za Afriku / Школе за Африку Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nemanja Davidović, 25. 11. 2020. 08:24

Već osmu godinu naša škola sudjeluje u akciji Škole za Afriku u organizaciji UNICEF-ovog humanitarno-edukativnog priloga. I ove smo godine pokazali da imamo veliko srce. Naši učenici, učitelji i suradnici škole prikupili su donaciju od 455 kn. Iako je naš prilog skroman, on je velik jer samo 70 kn iznosi godišnji trošak školovanja jednog djeteta u Africi. U sklopu nastave učenici su se upoznali s problematikom djece na Madagaskaru, izrađivali su papirnati nakit u afričkom duhu, pjevali pjesmice, upoznavali se s kulturom i položajem Afrike. Ova nam je akcija zasigurno probudila solidarnost, ali i zahvalnost na svim mogućnostima koje imamo, a na koje zaboravljamo. 

 [više]

Ćihu, ćihu, ćihuhu / Ћиху, ћиху, ћихуху

Autor: Bojan Lazić, 19. 11. 2020. 19:12

Zahuktava se naš čitateljski vlakić skupa s projektom Naša mala knjižnica. Izuzetno smo se zainteresirali i čitamo sto na sat. Pogledajte dokle smo već stigli, a pogledajte i kako smo uredili čitateljski kutić!

---

Захуктава се наш читалачки возић заједно са пројектом Наша мала библиотека. Изузетно смо се заинтересовали и читамо сто на сат. Погледајте докле смо већ стигли, а погледајте и како смо уредили читатељски кутак! 

 

 [više]

Jesen u našoj školi - kad se male ruke slože, sve se može!

Autor: Nemanja Davidović, 16. 11. 2020. 13:23

Poučeni poukom basne o cvrčku i mravu, učenici prvog razreda sa svojom učiteljicom Biljanom Đaković u sklopu izvannastavne aktivnosti Mali ekolozi odlučili su vrijedno zasukati rukave i posaditi povrće kako bismo svi zajedno u proljeće uživali u blagodatima prirode. Učenici su posadili salatu, grašak, špinat i luk, a u tome im je pomogla i učiteljica Branislava Radanov. Vrijedni prvašići svoje će sadnice zalijevati i čuvati tijekom cijele školske godine, a u tomu im se mogu pridružiti i ostali učenici naše škole. Veselimo se proljeću i bogatim plodovima koje nam donosi!

 [više]

Naša mala knjižnica 2020 / Наша мала библиотека 2020

Autor: Bojan Lazić, 12. 11. 2020. 11:04

M H K   2 0 2 0   /   М Х К   2 0 2 0

 

Evo nas i ove školske godine, drugu godinu za redom, realizirajući projekt Naša mala knjižnica nakladnika Ibis grafika.

---

Ево нас и ове школске године, другу годину за редом, реализујући пројекат Наша мала библиотека издавачке куће Ибис графика. 

 [više]

Dani kruha i Svjetski dan hrane

Autor: Nemanja Davidović, 10. 11. 2020. 12:49

Ove godine Osnovna škola Bršadin odazvala se izazovu kojeg je pred hrvatske škole postavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo unutar projekta Školskog doručka. Na bačenu rukavicu u obliku petodnevnog izazova Bršadinci su odgovorili trotjednim aktivnostima kojima su dočekali, obilježili i ispratili 16. listopada, Svjetski dan hrane. I to kao od šale, jer već svi znaju da u ovoj školi učenici petog razreda sa svojom nastavnicom provode čak dva razredna godišnja projekta (Ja to mogu! i Novo, staro, zdravo, fino…) koji se svojim ciljevima i aktivnostima preklapaju s ciljevima izazova Školskog doručka. Promocija zdravih prehrambenih navika u fokusu je svih djelatnika škole, roditelja i učenika koji su, kroz praktične aktivnosti promišljanja, osmišljavanja i kreiranja zdravih obroka, pokazali odgovornost prema sebi i svome tijelu. S obzirom na to da naša škola organizira nastavu u dvije smjene, a ideja zdravog doručka se jednostavno ne može provesti u vrijeme ručka ili večere, nismo željeli aktivnosti svesti na samo jedan tjedan. Perfekcionisti smo i stalo nam je doista dobro odraditi izazov.

Tako su učenici našeg prvog razreda sa svojom učiteljicom Suzanom Jeremić obilježili Tjedan školskog doručka uz integraciju Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Svjetskog dana pješačenja. Učenici su se upoznali s važnostima zdravog jutarnjeg obroka te raznolikostima koje bi trebao sadržavati. Razgovor je bio o žitaricama, voću, povrću, mliječnim proizvodima. Uz Svjetski dan pješačenja upoznali su se s važnostima svakodnevnog kretanja, koji uz zdrav obrok predstavlja bitne sastavnice zdravog života. Kroz razgovor i crtanje, učenici su istakli kako najviše vole za doručak sendviče, pa im je uručen letak s popisom namirnica za zdrave sendviče. Crtali su omiljen sendvič. U konačnici su stvorili razredni tjedni jelovnik prema Nacionalnim smjernicama za prehranu u osnovnim školama.

    Peti je razred ove godine sebi za cilj postavio saznati što su sve u stanju napraviti samostalno, ali i što se sve fino i zdravo može napraviti istražujući i stare, poznate recepte i namirnice, ali i nove nepoznate okuse. Ovogodišnji izazov Školskog doručka bio je samo još jedna zgodna aktivnost koju su rado istraživali. Naime, na ranijoj radionici na satu razrednika učenici su imali priliku kušati neke nove namirnice, svakome se nešto svidjelo i je baš svatko stekao dovoljno samopouzdanja da kod kuće sam pokuša osmisliti vlastite recepte za zdravu školsku užinu kao odmak od uobičajenih namirnica brze hrane.  Riblji namaz, kukuruzne tortilje, tost od integralnih zrna, raženi kruh, voćni smoothie umjesto soka... Samo ih ne pitajte što misle o humusu! U sklopu dvaju projekata održat će se tijekom godine mnoge aktivnosti kojima se učenici iznimno raduju. Ova godina obećava puno toga i naši petaši to mogu. A onda je došao izazov Školskog doručka i učenici su svoje ideje proveli u djelo. Donijeli su namirnice i predstavili svoje uratke. U Canvi su izrađivali svoje recepte i plakate koji su za cilj imali promovirati zdrave prehrambene navike. Kao šećer na kraju, rješavali su online inačicu kviza o zdravoj prehrani. Sa svojom razrednicom nastavit će i dalje ove godine istraživati što sve mogu i što je sve zdravo doručkovati.

Učenici šestog razreda vrijedno su istraživali. Istraživali su što se sve vole doručkovati i što se sve nađe na našim tanjurima, tipično za naš zavičaj, ali i što bi moglo biti na njemu da je zdrav. Nakon istraživanja su i pripremili zdrave obroke pod budnim okom svoje razrednice Ane Čalošević. U nastavku su se učenici šestog  razreda upoznali s konceptom indeksa tjelesne mase. Naučili su ga izračunavati putem ITM kalkulatora na stranici https://zivjetizdravo.eu/2020/02 /14/itm-kalkulator/.

Učenici sedmih razreda su se sa svojim razrednicima, Brankom Brdarić i Nebojšom Dobrijevićem, prihvatili izrade jelovnika i plakata za školski natječaj najljepšeg plakata na temu školskog doručka.

Osmi je razred sa svojom razrednicom Marijom Kojić otišao korak dalje. Pripremili su si voćnu salatu i njome se zasladili. Analizirali su i svoj jelovnik u odnosu na piramidu zdrave prehrane. Napravili su i jedan dnevnik jelovnik za manekenku, profesionalnog sportaša i za adolescenta u razvoju.

Kao pravi Slavonci, dokazali smo da prije svega volimo jesti. Makar i zdravo!

 [više]

Novi poklon: Oxford enciklopedija za mlade / Нови поклон: Оксфорд енциклопедија за младе

Autor: Bojan Lazić, 3. 11. 2020. 11:56

MJESEC HRVATSKE KNJIGE JE I VRIJEME DARIVANJA!

 

Ovo izuzetno vrijedno djelo je poklon Knjižnice i čitaonice Grada Preloga našoj školskoj knjižnici. 

--- 

МЕСЕЦ ХРВАТСКЕ КЊИГЕ ЈЕ И ВРЕМЕ ПОКЛОНА!

 

Ово изузетно вредно дело поклон је Библиотеке и читаонице Града Прелога нашој школској библиотеци. 

 [više]

U potrazi za knjigom / У потрази за књигом

Autor: Bojan Lazić, 27. 10. 2020. 18:52

SLAVIMO MJESEC HRVATSKE KNJIGE I MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA!

 

Vrlo uspješno smo realizirali potragu za kwigom u okviru istoimene nastavne jedinice iz nastavnoga predmeta Hrvatski jezik Mislite li da je bilo dosadno? Ma, neeee, pa tražili smo pravi način za "bijeg iz sobe".

---

СЛАВИМО МЕСЕЦ ХРВАТСКЕ КЊИГЕ И МЕЂУНАРОДНИ МЕСЕЦ ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКА!

 

Веома успешно смо реализовали потрагу за књигом у склопу истоимене наставне јединице из наставног предмета Хрватски језик. Мислите да је било досадно? Ма, нееее, па тражили смо прави начин за "бег из собе".

 [više]

Dan jabuka

Autor: Nemanja Davidović, 22. 10. 2020. 08:09

20. listopada 2020. obilježili smo Dan jabuka. Tradicija održavanja Dana jabuka 20. listopada započela je u Londonu. S vremenom su tu tradiciju prihvatile i druge zemlje u svijetu, brojne škole, vrtići i udruge. Jedna jabuka na dan tjera liječnika iz kuće van, poznata je narodna poslovica koja govori o jabuci kao kraljici voća. Upravo zbog toga to je voće zavrijedilo svoj poseban dan u našoj školi. 

                                                                             Učiteljica: Biljana Golubičić

 [više]

MEĐUNARODNI DAN ŽENA NA SELU

Autor: Nemanja Davidović, 20. 10. 2020. 09:34

Bez obzira na pandemiju u svijetu i posljedice koje je ona ostavila, naša škola i dalјe učestvuje u Erasmus+ projektu posvećenom ženama Listen to my HERstory. Povodom Međunarodnog dana žena na selu, koji se svake godine obiljležava 15. oktobra učenici naše škole su naprivili plakate i zanimlјive radove posvećene životu žena na selu. Istraživali su o životu na selu žena nekad i danas. Odabrali su zanimlјive priče žena iz svog okruženja, predstavili su njihove zanimlјive portrete - biografije. Bavlјenje poslovima u kući i na njivi, briga o djeci i članovima porodice, izrada ručnih radova čini život žena na selu napornim. Žene na selu rade teške poslove bez mogućnosti odmora i zabave. Ipak žene pronađu način da pokažu i ostvare svoju krativnost kroz izradu zanimlјivih ručnih radova, ukusne hrane i očuvanju tradicije u Kulturno umjetničkom društvu „Vaso Đurđević“. 

Ana Dragaš i Lara Mirić

 [više]

I za slobodno vrijeme i za ozbiljne aktivnosti / И за слободно време и за озбиљне активности

Autor: Bojan Lazić, 16. 10. 2020. 18:23

SLAVIMO MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA I MJESEC HRVATSKE KNJIGE!

 

Bilo da je za sat hrvatskog, bilo da je za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, u svakom slučaju, naša školska knjižnica polako postaje omiljeno obitavalište u školi.

---

СЛАВИМО МЕЂУНАРОДНИ МЕСЕЦ ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКА И МЕСЕЦ ХРВАТСКЕ КЊИГЕ!

 

Било да је за час хрватског, било да је за квалитетно провођење слободног времена, у сваком случају, наша школска библиотека полако постаје омиљено обитавалиште у школи.

 [više]

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Nemanja Davidović, 13. 10. 2020. 19:24

 

 
 
Dani kruha su dani zahvalnosti za plodove zemlje koji se obilježavaju svake godine tijekom listopada. Učenici prvog i četvrtog razreda potrudili su se da i ove godine u učionici zamiriše na kruh i jesen. Učenici prvog razreda učili su  igrokaz Važno zrno. Učenici četvrtog razreda marljivo su napravili likovni rad.Prevladavale su jesenske boje, a sve je dodatno bilo ukrašeno jesenskim plodovima. Taj dan imali smo puno pekarskih proizvoda, od kruha i peciva do kolača.
Učiteljica: Biljana Golubičić
 
 [više]

DAN DJEDOVA I BAKA

Autor: Nemanja Davidović, 13. 10. 2020. 19:10

 

 

Netko mudar, a neimenovan (možda baš nečiji djed ili baka) rekao je:

„Bog nam je dao obitelj da nas nauči o svakoj vrsti ljubavi. Djedovi i bake nam pokazuju kakva je bezuvjetna, djetinjasta ljubav.“

Neopjevani junaci naših srca, djedovi i bake, junaci koji nas voze na treninge, pomažu u projektima, peku palačinke usred noći, organiziraju vikend prespavance i spašavaju kad upadnemo u nevolje, junaci koji pred svakim sudom neoborivo brane male nevaljalce, ove će godine biti dostojno proslavljeni u srcima i mislima učenika 5. razreda Osnovne škole Bršadin.

Nekoliko je datuma tijekom godine kada ih možemo dostojno proslaviti, ali petaši su odlučili uoči Međunarodnog dana starijih osoba i Dana djedova i baka, koje obilježavamo 1. i 2. listopada, posjetiti svoje djedove i bake. Tog su vikenda posebno čestitati svojim bakama i djedovima njihove dane. Marko Šević i Sara Ponjević poslali su nam slike svojih druženja s omiljenim obiteljskim tvorcima toplih zagrljaja. Čestitamo svim djedovima i bakama naših učenika njihove dane i zahvaljujemo za svu potporu koju će nam pružati ove godine. Čuvajte se i ostanite doma!

 [više]

DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Nemanja Davidović, 13. 10. 2020. 19:02

 

 

 

Povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje, učenici prvog razreda su se upoznali sa nekim vrstama  žitarica, putem od zrna žita do brašna, te s učiteljicom mesili bakin kolač.

Pogledajte više slika u foto-galeriji.

 [više]

Užina za sve V Vijest ima dokument u privitku

Autor: Domagoj Soldo, 13. 10. 2020. 10:47

Ministarstvo demografije i ove godine raspisalo je natječaj „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) s ciljem da sva djeca koja žive na rubu siromaštva imaju makar jedan obrok dnevno u školi. Projektom se  osigurava besplatna prehrana u školskoj godini 2020./2021. za onu djecu čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava, a sve u svrhu smanjenja siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi.

Natječaj obuhvaća samo jedan kriterij - dijete iz obitelji koji su korisnici prava na doplatak za djecu.

U prilogu je objavljena dokumentacija potrebna za dokazivanje pripadnosti ciljanoj grupi i zahtjev koji se mora ispuniti.

Rok za dostavu dokumentacije i zahtjeva je četvrtak 15. listopada 2020. godine.

 [više]

DAN TABLICE MNOŽENJA

Autor: Nemanja Davidović, 12. 10. 2020. 19:37

 

 

 

Svjetski dan tablice množenja velik je obrazovni matematički događaj koji se održava u školama širom svijeta, a obilježava se 2. listopada. Nastavnica matematike i učiteljice razredne nastave sa svojim učenicima svake godine obilježavaju taj dan u našoj školi, međutim ove je godine zbog epidemioloških razloga održan od 2. do 10. listopada. Ove su godine u natjecanju sudjelovali učenici trećeg razreda s učiteljicom Milenom Orlović te svi učenici od petog do osmog razreda s nastavnicom Anom Čalošević.

 [više]

DAN PROMATRANJA PTICA

Autor: Nemanja Davidović, 9. 10. 2020. 14:16

 
 
 
 
 
 
Početkom listopada širom Europe obolježavaju se Međunarodni dani promatranja ptica. Tako su i naši niži razredi sudjelovali u ovoj aktivnosti 5. i 6. listopada. Naučili smo nešto novo o tjelesnim karakteristikama ptica te njihovoj ulozi u hranidbenom lancu, prisjetili se koje su ptice selice, a koje su stanarice te smo izašli u naše školsko dvorište. Pomoću dalekozora uspjeli smo vidjeti golubove, vrapce i svrake. Odlučili smo biti aktivni i ove zime redovito puniti hranilice za ptice u školskom dvorištu kako bismo im pomogli prezimiti hladnu zimu. 
 
učiteljica Danijela Vukov
 
 
 [više]

SVJETSKI DAN RAZGLEDNICE

Autor: Nemanja Davidović, 7. 10. 2020. 10:41

 

 


Obilježavanjem ovog dana, učenici 1. i 3. razreda sudjelovali su u projektu Hrvatske pošte koji za cilj ima educirati djecu o pravilnom adresiranju i približiti im slanje razglednica. Nakon videomaterijala koji je Marko Markica pripremio za djecu, uslijedilo je razgledanje i razvrstavanje raznih prikupljenih razglednica, te ispisivanje pripremljenih.

Pogledajte foto-galeriju

 [više]

OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA

Autor: Nemanja Davidović, 6. 10. 2020. 11:44

 

 

 

Obilježavanje dječjeg tjedna u našoj školi...

Kako je to izgledalo, pogledajte u foto-galeriji.

 

 

 [više]

BRANKOVI DANI

Autor: Nemanja Davidović, 5. 10. 2020. 18:24

 

 

 

 Učenik 8. razreda Dimitrije Milinković osvojio je nagradu „Ružica Radičević“ za najbolji literarni rad, a učenica 5. razreda Nađa Stojanović osvojila je nagradu za najbolji rad na nivou škole na 14. kulturnoj i duhovnoj manifestacija “Brankovi dani u Vukovaru” održanoj 4. listopada pored hrama Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi u Vukovaru. 

 [više]

Poziv na testiranje

Autor: Tatjana Lukić, 5. 10. 2020. 13:05

Pozivaju se kandidati prijavljeni na Natječaj za radno mjesto učitelja/ice razredne nastave, objavljen 22. rujna 2020. godine na oglasnoj ploči i web stranicama OŠ Bršadin i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da pristupe pismenom dijelu ispita, u petak, 09. listopada 2020. godine u 8:00 sati u OŠ Bršadin.

Pri ulasku u školu obvezna je dezinfekcija i mjerenje temperature uz masku.  Sudionicima natječaja bit će osigurana socijalna distanca od 1,5 m. 

 [više]

Ptice lete i školskom knjižnicom / Птице лете и школском библиотеком

Autor: Bojan Lazić, 1. 10. 2020. 13:21

SLAVIMO MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA! 

 

Kao jednu od aktivnosti u okvoru Erasmus+ projekta "Birds have to fly" - Ptice moraju letjeti - realizirali smo izložbu knjiga o pticama u našoj školskoj knjižnici. 

---

СЛАВИМО МЕЂУНАРОДНИ МЕСЕЦ ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКА!

 

Као једну од активности у склопу Еразмус+ пројекта "Birds have to fly" - Птице треба да лете - реализовали смо изложбу књига о птицама у нашој школској библиотеци. 

 [više]

Novi izgled naše školske knjižnice / Нови изглед наше школске библиотеке

Autor: Bojan Lazić, 24. 9. 2020. 13:26

Nova školska godina počela je s novim idejama koje su uspješno provedene u djelo: knjižnica nam sad izgleda suvremenije i modernije!

---

Нова школска година почела је с новим идејама које су успешно спроведене у дело: библиотека нам сада изгледа савременије и модерније!

 [više]

RADIONICA ZDRAVE HRANE

Autor: Nemanja Davidović, 23. 9. 2020. 17:46

 

 

 

Početak projekta Novo, staro, fino, zdravo i Ja to mogu!

U sklopu redovitog sata razrednika učenika 5.razreda Osnovne škole Bršadin održana je radionica zdrave prehrane kojom su učenici sa svojom razrednicom Marinom Antolović Ferdebar započeli dva projekta Novo, staro, fino, zdravo i Ja to mogu! Projekti za cilj imaju promovirati zdrave prehrambene navike i potaknuti samostalnost i osjećaj samopouzdanja učenika. Učenici su imali prilike kušati neke nove namirnice, svakome se nešto svidjelo, i baš svatko je stekao dovoljno samopouzdanja da kod kuće sam pokuša osmisliti vlastite recepte za zdravu školsku užinu kao odmak od uobičajenih namirnica  brze hrane. U sklopu dva projekta održat će se tijekom godine mnoge aktivnosti kojima se učenici iznimno raduju.

 

 [više]

RASPORED SATI PREDMETNE NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tatjana Lukić, 13. 9. 2020. 08:19

U priloženim dokumentima nalazi se RASPORED SATI REDOVITE I IZBORNE NASTAVE.

 

 

                  

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA 6., 7. I 8. RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tatjana Lukić, 10. 9. 2020. 08:50

U dokumentu ispod nalazi se Odluka načelnika Općine Trpinja o dodjeljivanju novčane pomoći učenicima 6.,7. i 8. razreda i zahtjev koji popunjavate.

 
 [više]

OBAVIJEST - NASTAVNI PREDMET INFORMATIKA I VJERONAUK U PREDMETNOJ NASTAVI - RASPORED

Autor: Saša Ostojić, 7. 9. 2020. 22:45

Informatika: 8. razred - 2. i 3. sat prije podne - utorak

Informatika: 7. razred - 4. i 5. sat prije podne - utorak

Veronauka: 5. razred - 3. i 4. sat prije podne - utorak

 [više]

Raspored Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 5. 9. 2020. 19:33

Raspored sati predmetne nastave možete otvoriti klikom na dokument koji nosi naziv "r"

Učenici razredne nastave raspored sati će dobiti od svojih učiteljica.

Njemački jezik u 4. razredu je 5. i 6. sat.

 [više]

MODELI I PREPORUKE ZA RAD U ŠKOLAMA

Autor: Saša Ostojić, 30. 8. 2020. 23:31

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 29. kolovoza dokument pod nazivom Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama. 

Dokument se nadovezuje na mjere koje je predložila Radna skupina imenovana 7. kolovoza 2020. a koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24. kolovoza 2020.

U Uputama je naglasak stavljen na zdravstveno-epidemiološku komponentu, a u dokumentu Modeli i preporuke na odgojno-obrazovno (pedagošku). Riječ je o dokumentima koji se međusobno nadopunjuju te je za cjelovitost informacija nužno upoznati se sa sadržajem obaju dokumenata.

Uskoro slijede upute koje se konkretno odnose na organizaciju rada u našoj školi!

 [više]

PREPORUKA VEZANO UZ IZRAZITO VULNERABILNE (OSJETLJIVE) OSOBE

Autor: Saša Ostojić, 28. 8. 2020. 11:14

 

 

Poštovani,

u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.(dostupno na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf.),

„za svaku izrazito vulnerabilnu osobu (djelatnik i dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju.

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke.“

"U skladu s navedenim, preporučujemo vam da zaposlenike koji  su  izrazito vulnerabilne (osjetljive) osobe i za koje je  s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju potrebna odluka  liječnika primarne zdravstvene vezano uz mogućnost  boravka i rada u školskoj ustanovi, 

što prije obavijestite o potrebi pribavljanja navedene odluke kako bi mogli planirati rad u ustanovi u slučaju nemogućnosti njihova rada u ustanovi."

 

            Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 [više]

ODLUKA O ODABIRU NAJPOVOLJNIJEG PONUDITELJA ZA OPSKRBU UDŽBENICIMA U ŠK. GOD. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 26. 8. 2020. 20:00

 [više]

Besplatni udžbenici i ostali obrazovni materijali!

Autor: Tatjana Lukić, 25. 8. 2020. 18:29

 

 

Poštovani roditelji,

svi učenici, dobit će u školi, besplatno udžbenike  na početku nastavne godine .Drugi obrazovni materijali za učenike koji se školuju po modelu A, također će biti dostavljeni u školu. ZVO će našim učenicima 1. razreda donirati školske torbe.

 [više]

Obavijest za roditelje učenika 1. razreda

Autor: Tatjana Lukić, 25. 8. 2020. 18:00

 

 

 

Poštovani roditelji budućih učenika prvog razreda!Ovu ćemo školsku godinu započeti s malo drugačijom organizacijom nastave i školskoga života. Do jednoga dijela informacija možete gotovo svakodnevno doći preko medija, a detaljnije, preko Uputa Ministarstva i Zavoda za javno zdravstvo, na poveznici: Upute za sprječavaje i suzbijanje epidemije Covid - 19 , no koje će mjere i na koji će ih način primijeniti naša škola, u prvom ćete redu saznavati preko naše mrežne stranice. 

 

 [više]

Obavijest o početku nove školske godine

Autor: Tatjana Lukić, 25. 8. 2020. 17:43

 

 

 

Prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, nastava u školskoj 2020./21.godini počinje 7. rujna 2020. godine.

Detaljan raspored dolazaka učenika u školu te ostale obavijesti vezane uz organizaciju nastave objavit ćemo naknadno na mrežnim stranicama škole.

 [više]

Upute za sprječavaje epidemije Covid - 19 koje su donijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Autor: Tatjana Lukić, 25. 8. 2020. 17:33

Poštovani roditelji, kolegice, kolege,

na sljedećoj poveznici možete pročitati Upute za sprječavaje epidemije Covid - 19  vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. koje su donijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Upute za sprječavaje i suzbijanje epidemije Covid - 19

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Saša Ostojić, 6. 8. 2020. 08:14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani kandidati koji ste pozvani na testiranje, 

pri ulasku u prostor Škole obavezna je dezifenkcija ruku i mjerenje temperature te nošenje maske za vrijeme boravka u unutrašnjosti škole.

                                                                Ravnateljica: Tatjana Lukić

 

 [više]

Javni poziv za prikupljanje ponuda za nabavku obveznih udžbenika u školskoj 2020./2021. godini / Јавни позив за прикупљање понуда за набавку обавезних уџбеника у школској 2020/2021. години Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 21. 7. 2020. 11:18

 [više]

POPIS DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 13. 7. 2020. 11:16

U dokumentu ispod, nalazi se popis drugih obrazovnih materijala.

 [više]

Katalog udžbenika OŠ Bršadin Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 1. 7. 2020. 12:00

Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18), udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete  učenicima osnovnih škola će za školsku godinu 2020./2021. biti kupljeni sredstvima Državnog proračuna, što znači da roditelji ne snose nikakve troškove za udžbenike. 

U školskoj godini 2020./2021. u uporabi u osnovnim školama bit će dvije vrste udžbenika: 

-udžbenici iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. god. 2020./2021. za razrede koji ulaze u frontalnu provedbu kurikularne reforme  (2.,3.,6.,7. razred), tzv. novi udžbenici

-udžbenici za 4. i 8. razred iz Kataloga odobrenih udžbenika za  osnovnu školu za šk. god. 2014./2015. i  udžbenici za 1. i 5. razred iz  Kataloga odobrenih udžbenika za  osnovnu školu za šk. god. 2019./2020., tzv. postojeći udžbenici.

Udžbenik za nastavni predmet Pravoslavni vjeronauk još uvijek se ne nalazi u Katalogu udžbenika.

Udžbenici kupljeni na teret državnog proračuna vlasništvo su Škole i s njima se postupa sukladno Naputku o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnog proračuna (NN 46/19), što ukratko podrazumijeva sljedeće: 

 • Roditelji potpisuju izjavu o preuzimanju udžbenika kojom se obavezuju vratiti ih u prvobitnom stanju krajem nastavne godine, ili prilikom preseljenja u drugu školu.
 • Ako udžbenik bude izgubljen, ili zbog nepažljivog postupanja bude onemogućeno njegovo daljnje korištenje, učenici su dužni za oštećene udžbenike nadoknaditi štetu u visini 50 % kataloške cijene udžbenika.
 • Učenici koji ne vrate zadužene udžbenike ili ne nadoknade eventualnu štetu, ne mogu zadužiti udžbenike za novu školsku godinu.

O načinu nabave drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, likovne mape i ostalo), roditelji će biti naknadno obaviješteni.

NAPOMENA: 

U privitku  se nalazi Odluka o odabiru udžbenika u OŠ Bršadin za šk.godinu 2020./2021. kao i Katalog odabranih udžbenika u Osnovnoj školi Bršadin za šk.godinu 2020./2021.

 [više]

Dan škole - 5.6.2020.

Autor: Saša Ostojić, 8. 6. 2020. 10:02

 [više]

Učenje stranog jezika i izborni programi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Kojić, 3. 6. 2020. 11:35

U skladu s Nastavnim planom za osnovnu školu, od prvog razreda učenici se mogu uključiti u dva izborna predmeta, i to Informatiku i Vjeronauk. Broj izbornih predmeta nije ograničen te roditelji imaju pravo uključiti svoje dijete u jedan ili dva izborna predmeta. 

U četvrtom razredu roditelji mogu uključiti dijete u tri izborna predmeta , i to Informatika, Veronauk i drugi strani jezik. Ni u ovom slučaju nema zapreke za uključivanjem djece u jedan , dva ili sva tri izborna predmeta. 

Nastava izbornih predmeta bit će uklopljena u redoviti raspored, što znači u istoj smjeni u kojoj su i obvezni predmeti. 

U slučaju da svi učenici razrednoj odjela nisu uključeni u izbornu nastavu, škola će organizirati čuvanje  za navedene učenike .

Savjetujemo da svoju djecu uključite u izbornu nastavu. Molimo roditelje da kontaktiraju stručnu službu ili se obrate na mail upitiroditelja@gmail.com. Suglasnosti se nalazi u privitku objave . 

S poštovanjem,

  stručna služba OŠ Bršadin

 [više]

Obavijest za roditelje prvačića/ Обавештење за родитеље првачића Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Kojić, 21. 5. 2020. 10:05

Poštovani roditelji budućih prvaka,

u privitku objave postavljen je dokument s rasporedom testiranja budućih prvaka OŠ Bršadin.

Поштовани родитељи будућих првака,

 у привитку објаве постављен је документ са распоредом тестирања будућих првака ОШ Бршадин.

 [više]

Obavijest za roditelje učenika od 1. - 4. razreda

Autor: Tatjana Lukić, 21. 5. 2020. 00:25

 
 
 
 
 
 
 
Poštovani roditelji,
od ponedjeljka 25.5.2020. godine počinje nastava za učenike razredne nastave. Roditelji više ne moraju potpisivati izjavu i mogu slati djecu u školu bez obzira na radni status.
"Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole." (iz Uputa HZJZ)
Na temelju novih  Uputa HZJZiPreporuka MZOomogućen je povratak u školu svim učenicima od 1. do 4. razreda. 
Hvala na razumijevanju i suradnji.
Draga djeco, raduje me da se svi vidimo  u ponedjeljak u školi!
Ravnateljica: Tatjana Lukić
 [više]

Nastava na daljinu - iskustva učenika četvrtog i sedmog razreda

Autor: Saša Ostojić, 19. 5. 2020. 10:27

Na satu Hrvatskog jezika učenici četvrtog i sedmog razreda svojim su nastavnicama povjerili vlastita iskustva o školi na daljinu. 

 [više]

Naši mališani u online-svijetu

Autor: Saša Ostojić, 18. 5. 2020. 12:56

Biti u online-nastavi, zasigurno nije lako, ali sudeći po lijepim radovima naših mališana, nije to baš tako..

 [više]

Obavijest

Autor: Tatjana Lukić, 13. 5. 2020. 13:55

vezano uz upite o nastavku upisa djece u prvi razred osnovne škole obavještavamo vas da se aktivnosti oko upisa djece u 1. razred osnovne škole od 11. svibnja 2020. provode liječnički pregledi djece prema uputama HDŠSM i HZJZ, o čemu su obaviješteni svi osnivači i sve osnovne škole.

 

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, odnosno učenika zbog upisa u prvi razred, koji provode Stručna povjerenstva škola i ureda nadležnih za obrazovanje, za sada se još neće provoditi.

 [više]

Poštovani roditelji budućih prvašića, Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tatjana Lukić, 10. 5. 2020. 22:38

 

u prilogu se nalaze dokumenti koje trebate ispuniti i poslati na mail adresu školske medicine skolskavu@zzjz-vsz.hr. Uz navedeno poslati skeniranu cijepnu knjižicu djeteta.
O točnim terminima pregleda bit ćete obavješteni putem stranice škole. Ukoliko imate medicinsku dokumentaciju djeteta, potebno je istu ponijeti sobom na pregled koji će se obaviti u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo u Vukovaru, na adresi Jakova Gotovca 5.

                                                                                         Ravnateljica: Tatjana Lukić

 [više]

Obavijest

Autor: Tatjana Lukić, 10. 5. 2020. 14:57

Poštovani ravnatelji,

U školu mogu ući samo učenici, dakle neovisno o interesu medija, oni kao ni roditelji, ne mogu ući u školu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.
 
S poštovanjem,
       ravnateljica, Tatjana Lukić
 [više]

Poveznice za upis u srednju školu

Autor: Tatjana Lukić, 10. 5. 2020. 11:09

Dragi naši osmaši,

pred vama je velika odluka: koju srednju školu upisati. Kao i svake godine planirali smo brojne radionice, predavanja i susrete  u kojima bi vam stručnjaci i predstavnici srednjih škola barem malo pomogli u toj odluci. No, kako nam trenutne prilike to ne dozvoljavaju, pripremili smo vam nekoliko korisnih linkova koji vam mogu pomoći da donesete odluku o svom budućem zanimanju i nastavku školovanja. 

Tatjana Lukić

 

 [više]

POVRATAK U ŠKOLU UČENIKA RAZREDNE NASTAVE ČIJI SU RODITELJI POTPISALI SUGLASNOST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tatjana Lukić, 8. 5. 2020. 12:35

Poštovani roditelji učenika razredne nastave koji polaze nastavu od 11. svibnja 2020. godine, svi detalji nalaze se u dokumentu koji možete vidjeti klikom na Opširnije.

 [više]

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO - webinar

Autor: Tatjana Lukić, 6. 5. 2020. 12:12

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO 

U četvrtak 7. svibnja 2020. u 11 sati održat će se webinar:

Webinar će održati dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med., zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Webinaru se možete pridružiti slijedeći ovu poveznicu

 [više]

IZJAVA RODITELJA - POVRATAK U ŠKOLU UČENIKA RAZREDNE NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tatjana Lukić, 4. 5. 2020. 11:20

Poštovani roditelji,

molim Vas ukoliko ste pročitali i dobro razumijeli Upute i Preporuke i odlučili da Vaše dijete pođe u školu od 11. 05. 2020. godine, popunite IZJAVU i istu dostavite  putem maila upitiroditelja@gmail.com

Izjava se nalazi kao dokument kad otvorite Opširnije.

Ravnateljica, Tatjana Lukić

 [više]

PREPORUKE RODITELJIMA

Autor: Tatjana Lukić, 3. 5. 2020. 11:10

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani roditelji,

nadam se da ste pročitali i dobro razumjeli  Upute i Preporuke i temeljem istih zaključili smije li vaše dijete u školu ili ne te je li preporučljiv dolazak u školu u ovoj fazi.

Nakon što ste pročitali, molim vas da HITNO odgovorite na mail upitiroditelja@gmail.com 

hoćete li poslati svoje dijete u školu.

Dovoljno je napisati:

Pročitao sam i dobro razumio Upute i Preporuke i moje dijeteime i prezime,  razred HOĆE ili NEĆE poći u školu od 11. 5 2020. godine.

 

 [više]

POVRATAK U ŠKOLU UČENIKA RAZREDNE NASTAVE - UPUTE I PREPORUKE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tatjana Lukić, 1. 5. 2020. 21:26

 

 

 

 

 

Poštovani roditelji, kolegice i kolege,

molim vas, (otvoriti: OPŠIRNIJE), pažljivo pročitajte preporuke Zavoda za javno zdravstvo i upute Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji nastave vezano uz povratak učenika razredne nastave u školu od 11. svibnja. 2020. godine. 

O svim detaljima, nakon ispunjavanja upitnika, koji će biti dostupan na stranici Škole, roditelji će biti pravovremeno obaviješteni.

                                Ravnateljica: Tatjana Lukić

 [više]

Obavijest za upise u 1.razred osnovne škole i 1. razred srednje škole

Autor: Saša Ostojić, 29. 4. 2020. 10:19

Poštovani roditelji,
prema dobijenim uputama  redovne predupisne radnje su za sada odgođene. O svim novinama ćemo Vas na vrijeme obavijestiti.
 [više]

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje nastave na daljinu – obavijest roditeljima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 23. 4. 2020. 11:41

 

Poštovani,​

u priloženom dokumentu možete pronaći sve što vas zanima vezano za vrednovanje i ocenjivanje.

 [više]

Obavijest o poništenju natječaja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 15. 4. 2020. 18:18

 [više]

Zahvalnica, čestitka

Autor: Tatjana Lukić, 11. 4. 2020. 16:44

 
Vrijeme je za predah od računala, zadaća i virtualnog rada u učionicama. Hvala na lijepoj suradnji i uloženom trudu!  Učenicima i obiteljima katoličke vjeroispovijesti koje obilježavaju predstojeće vjerske blagdane želimo sretan Uskrs, a isto tako, srećan Vaskrs, učenicima i obiteljima pravoslavne vjeroispovjesti!
Virtualna nastava se nastavlja 21. travnja 2020.godine.
 
Ostanite zdravi!
 [više]

Anonimna anketa za roditelje

Autor: Saša Ostojić, 6. 4. 2020. 22:13

Poštovani roditelji,

molimo Vas da odvojite 5 minuta za rješavanje kratke ankete o zadovoljstvu izvođenja nastave na daljinu. Anketa je potpuno anonimna, ne trebate biti registrirani, te se nadamo Vašim iskrenim odgovorima, a sve to u svrhu poboljšanja nastavnog procesa.

Anketu popunjavate klikom ovdje.

 [više]

SJEDNICA UČITELJSKOG VIJEĆA

Autor: Tatjana Lukić, 6. 4. 2020. 09:57

VAŽNO!!!

SJEDNICA UČITELJSKOG VIJEĆA, 9. travnja 2020. godine, u 10 sati

Dnevni red

1. Analiza rada u virtualnom okruženju i analiza anketa

2. Prijedlog mjera za unapređenje rada na temelju uvida i analiza

3. Mjere podrške učenicima

4. Upute za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju

5. Ostalo

6. Usvajanje zapisnika

 [više]

Obavijest za učenike i roditelje

Autor: Tatjana Lukić, 4. 4. 2020. 01:17

Dragi učenici, dragi roditelji,

prva faza je završena! Prije ulaska u drugu fazu nastave na daljinu, prethodi tjedan u kojemu učenicima nećemo zadavati nove zadatke, nego ćemo se usredotočiti na zajedničko ponavljanje i doradu propuštenih nastavnih sadržaja i neostvarenih ishoda. Učenici razredne nastave, koji nemaju izravan kontakt s učiteljem, pratit će i dalje program Škole na Trećem (HRT3), a učenici predmetne nastave, videolekcije koje su se već prikazivale, u cilju utvrđivanja. Učitelji će u tome tjednu ponavljanja i planiranja analizirati aktivnost učenika tokom nastave na daljinu te im dati povratnu informaciju o njihovoj aktivnosti. U drugoj fazi, poslije odmora za učenike, uslijedit će vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu.
 

Pohvaljujemo sve naše učenike koji vrijedno rade u virtualnim učionicama i uče važnu lekciju Škole za život – preuzimanje odgovornosti za vlastiti školski uspjeh.

Hvala i roditeljima koji su ujedno i pomagači našim vrijednim učiteljima u provedbi nastave na daljinu.

Na poveznici dolje su Upute za vrednovanje i ocijenjivanje.

http://skole.hr/aktualno/vijesti-iz-skolstva?news_id=20917

 [više]

Kako kvalitetno provesti vrijeme kod kuće?

Autor: Tatjana Lukić, 4. 4. 2020. 00:46

 [više]

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Autor: Tatjana Lukić, 3. 4. 2020. 23:58

2. travnja obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Ovaj dan se obilježava kako bi se postigla veća razina informiranja i svijesti o poremećaju iz spektra autizma, kao i izazovi s kojima se suočavaju osobe s autizmom i njihove obitelji.
U našoj školi na daljinu, obilježen je ovaj dan. Posebno se istaknula učenica 4. razreda, odlično motivirana od svoje učiteljice. Pogledajmo uradak!
 [više]

Poštovane kolegice i kolege, dragi učenici, cijenjeni roditelji

Autor: Tatjana Lukić, 21. 3. 2020. 22:05

 

Preselili smo se iz naših školskih učionica u virtualni svijet i počinjemo živjeti posve drugačijim životom bježeći od ljutoga neprijatelja koga ne vidimo i ne čujemo, ali znamo da nema milosti ni prema kome. Zato, čuvajmo sebe i svoje najbliže, provodimo vrijeme u našim virtualnim učionicama i budimo sretni što imamo mogućnost širiti svoje spoznaje gledajući televizijske emisije, prateći zanimljive sadržaje na You Tube za koje vam vaši učitelji šalju poveznice. Od danas ćete imati poveznice, na našoj web stranici škole, do virtualnih udžbenika i radnih materijala, stranica na kojima možete pogledati kazališnu predstavu, film, pročitati lektiru i još mnogo toga. Želim da vam nastava na daljinu bude izazov, da sami istražujete i radujete se svojim postignućima. Zato, molim sve učitelje da primjene načelo pozitivne orijentacije i tako vrednuju svoje učenike. Učenice i učenici, sad se ne uči za ocjenu, ovo je Škola za život! Iskoristite priliku, uživajte u virtualnom svijetu u svojim učionicama i njihovom edukativnom okruženju, van ne možete, Stožer civilne zaštite strogo je zabranio zadržavanje na ulicama, a školsko igralište je zatvoreno!

 Dragi učenici, ponosna sam na vas jer ste svojim trudom i ozbiljnošću pokazali da ste dorasli nepredviđenim okolnostima i da ste zahvaljujući učiteljima postigli dobre rezultate u  školi za život. Vašim učiteljima čestitam na izvrsnoj interakciji s vama u virtualnim učionicama i zahvaljujem na iznimno velikom trudu u ustroju razreda. Zahvaljujem se i roditeljima, posebno učenika razredne nastave koji su posrednici između svoje djece i učitelja.

U virtualnom svijetu nećemo živjeti samo dva tjedna i zato je važno da naša međusobna komunikacija bude zasnovana  kolegijalnoj suradnji, konstruktivnom i brzom rješavanju problema te poštivanju školskih pravila. U slučaju bilo kakvih poteškoća, pozivamo učenike i njihove roditelje da nam se slobodno obrate putem svih dostupnih komunikacijskih kanala.

Čuvajte sebe i svoje bližnje!

Za važna pitanja i informacije javite se:

Stručno pedagoška služba: marija.kojic1@skole.hr

 

Raspored sati: 

http://os-brsadin.skole.hr/raspored_sati_po_razredima

                                                                     Ravnateljica: Tatjana Lukić

 [više]

Obavijest

Autor: Saša Ostojić, 21. 3. 2020. 19:40

Dragi naši učenici, da bi vam malo olakšali snalaženje u virtualnoj nastavi  za vas smo ovdje stavili linkove za sve najbitnije stvari vezane za odvijanje virtualne nastave.

 [više]

Odluka o radu kod kuće, temeljem izjave učitelja i stručnih suradnika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tatjana Lukić, 21. 3. 2020. 14:39

 [više]

Odluka o stavljanju izvan upotrebe dječjih igrališta i otvorenih igrališta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tatjana Lukić, 21. 3. 2020. 14:11

 [više]

Obavijest o novom radnom vremenu Osnovne Škole Bršadin 18.ožujka 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 18. 3. 2020. 12:15

 [više]

Odluka o obustavi testiranja voditelj/ica računovodstva, učitelj/ica geografije, učitelj/ica glazbene kulture u prilogu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 18. 3. 2020. 12:09

 [više]

Pravila ponašanja u virtualnim učionicama

Autor: Tatjana Lukić, 17. 3. 2020. 22:33

Poštovani učenici,

u narednom razdoblju, učenici, ravnatelji i učitelji komunicirat će unutar virtualnih zbornica i virtualnih razreda.

Napominjemo da su pravila ponašanja jednaka kao i u stvarnim učionicama. Sve objave neprimjerenog sadržaja bit će uklonjene, a podatci autora bit će proslijeđeni školi na daljnje postupanje u skladu sa školskim pravilima o pedagoškim mjerama. 

 Objave

 • Objave su uvijek javne, nikad privatne!
 • Objave služe za razmjenu važnih informacija među svim sudionicima tima odnosno učenika u virtualnoj učionici.
 • Svi neprimjereni sadržaji, vrijeđanje i nasilje su najstrože zabranjeni te će učeniku biti izrečena odgovarajuća pedagoška mjera.

Datoteke

 • Datoteke služe za razmjenu nastavnih materijala u tekstualnom ili multimedijskom obliku.
 • Svaki nastavnik će odrediti pravila za organizaciju datoteka  te se svi učenici tih pravila moraju pridržavati.
 • Učenik je dužan prema uputama učitelja do 19:00 sati prenijeti (upload) datoteku sa zadaćom ili rješenjima zadataka. Ta datoteka može biti slika iz bilježnice slikana pametnim telefonom ili tabletom.

Aktivnost

 • Svaka aktivnost u virtualnoj učionici se bilježi u kartici Aktivnost.
 • Razrednik i učitelji će nakon svakog radnog dana provjeriti učeničku aktivnost u virtualnoj učionici.
 • Ako aktivnost iz nekog razloga u potpunosti izostane potrebno se javiti razredniku i priložiti ispričnicu.
 • Ako aktivnost izostane samo iz određenih predmeta potrebno je javiti se nastavniku tog predmeta ili potražiti pomoć razrednika.

Čavrljanje

 • Čavrljanje služi isključivo za osobnu komunikaciju između učitelja i učenika!
 • Učenik se uvijek može javiti na ovaj način, ako ima problem ili nejasnoću u gradivu, zadatku ili korištenju virtualne učionice.
 • Čavrljanje (chat) između učenika u virtualnoj učionici se ne preporuča, a ako postoji ne smije sadržavati neprimjerene sadržaje, vrijeđanje i nasilje te će u tom slučaju učeniku biti izrečena odgovarajuća pedagoška mjera.
 [više]

UPIS UČENIKA U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Tatjana Lukić, 17. 3. 2020. 21:57

UPIS UČENIKA U I. RAZRED OŠ

Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole.

 • osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne
 • stručna povjerenstva škola i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje, odnosno Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba dužni su putem medija, oglasnih ploča odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova, neposrednih poziva i na drugi primjeren način obavijestiti roditelje školskih obveznika o novim rokovima rasporeda pregleda

Upisi u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. provest će se nakon završetka provedbe postupaka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u I. razred osnovne škole prema već utvrđenom ili novom rasporedu kojeg će utvrditi nadležna tijela u županiji,temeljem dogovor s osnovnim školama te će o tome obavijestiti roditelje.

 [više]

Obavijest za učenike od 5. do 8. razreda

Autor: Tatjana Lukić, 17. 3. 2020. 19:01

Dragi učenici predmetne nastave,

 obaveza vam je pratiti svakodnevno nastavu na SPTV i poveznice na predavanja i digitalne sadržaje.

https://skolazazivot.hr/raspored/

Svi dodatni materijali koje vam vaši učitelji pripreme nalazit će se u Google učionici pojedinog razreda (https://classroom.google.com/). 

Svaki dan obaveza vam je spojiti se u virtualnu učionicu i pogledati ima li novih obavijesti te da li je predmetni nastavnik ostavio dodatne materijale za rad. Ukoliko ste dobili dodatne materijale za rad, dužni ste ih poslati predmetnom nastavniku do 19:00 sati isti dan.

Izborna nastava pravoslavnog vjeronauka (5,6,7,i 8. razred) i informatike (7. i 8. razred) održavat će se utorkom.

Srpski jezik pratite svaki dan osim utorka u vrijeme koje dogovorite sa učiteljicom u virtualnoj učionici.

 

                                                                                                 

 [više]

Nastava na daljinu

Autor: Tatjana Lukić, 16. 3. 2020. 20:47

Dragi učenici predmetne nastave, na sljedećoj poveznici nalazi se raspored sati za dva tjedna.  U svojim rasporedima pronaći ćete  i poveznice na predavanja i digitalne sadržaje.

https://skolazazivot.hr/raspored/

Poštovani roditelji učenika razredne nastave!

Učenici  od 1. do 4. razreda trebaju svakodnevno pratiti nastavu  na HRT3! 

Učiteljice razredne nastave dužne su biti u školi i redovito komunicirati s roditeljima i slati im radne materijale za učenike dogovorenim komunikacijskim kanalom.

Svi učitelji razredne i predmetne nastave u obavezi su vrednovati učenike, pregledati uratke učenika  u istome danu kada su zadali zadaću. Ocjenjivanja nema! 

 

 

 [više]

POZIV KANDIDATIMA ZA TESTIRANJE za radno mjesto VODITELJA/ICE RAČUNOVODSTVA, UČITELJ/ICE GEOGRAFIJE, UČITELJ/ICA GLAZBENE KULTURE

Autor: Saša Ostojić, 16. 3. 2020. 11:44

TESTIRANJE KANDIDATA u postupku natječaja za radno mjesto voditelja/ice računovodstva na određeno nepuno radno vrijeme (20sati tjedno) za rad u Osnovnoj školi Bršadin, Bršadin do povratka odsutne djelatnice na rad (zamjena) 1 izvršitelj, učitelj/ica geografije na određeno nepuno radno vrijeme  od 16 sati tjedno – 1 izvršitelj, učitelj/ica glazbene kulture na neodređeno nepuno radno vrijeme od 11 sati tjedno 1 izvršitelj a koji je objavljen 02.03.2020. godine na mrežnoj stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Osnovne škole Bršadin.

Dana 19.ožujka 2020. godine s početkom u 12,00 za radno mjesto učitelj/ica glazbene kulture

Dana 19.03. ožujka 2020. godine, s početkom u 13,00 sati za radno mjesto voditelj/ica računovodstva

Dana 19.03.2020. godine , s početkom u 14,00 za radno mjesto učitelj/ica geografije

O rezultatima natječaja kandidati će biti obavješteni u skladu s čl. 21. Pravilnika.

Molim kandidate da na testiranje dođu 15 minuta ranije.

Pravni i dugi izvori za pripremu kandidata za pisano testiranje su:

 1. Zakon o proračunu, „Narodne Novine“ broj 87/08., 136/12., 15/15.
 2. Zakon o plaćama u javnim službama „Narodne Novine“ broj 27/01., 39/09.
 3. Zakon o fiskalnoj odgovornosti „Narodne Novine“ broj 111/18.
 4. Pravilnik o proračunskom računovodstvu i računskom planu „Narodne Novine“ broj 124/14., 115/15., 87/16., 3/18.
 5. Praktični rad na računalu
 [više]

Zahtjev za posudbu uređaja sa pristupom Internetu

Autor: Saša Ostojić, 15. 3. 2020. 22:36

Zahtjev za posudbu uređaja sa pristupom Internetu podnosi roditelj ili staratelj učenika. Zahtjev je dostupan na stranicama Škole za život na poveznici https://bit.ly/2Wg08jS. U zahtjevu roditelj mora pod materijalnom i krivičnom odgovornosti potvrditi:

 • Da u kućanstvu nemaju uređaj (računalo, tablet, pametni telefon koji podržava komunikaciju preko aplikacija virtualnih učionica) s pristupom Internetu
 • Da u kućanstvu nemaju pristup internetu

Roditelj mora navesti osobne podatke i adresu kućanstva i OIB-ove svih članova kućanstva kao i prosječan mjesečni prihod članova kućanstva.

Roditelj također potvrđuje da MZO može provjeriti sve podatke o prihodima članova kućanstva/obitelji u Poreznoj upravi.

Roditelj pod materijalnom i krivičnom odgovornošću potvrđuje da su navedeni podaci istiniti.

                                                                    Tatjana Lukić

 [više]

Raspored nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu

Autor: Saša Ostojić, 15. 3. 2020. 22:23

Drage učenice i učenici, ovo je raspored nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, a raspored emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa, je već objavljen.

 

Osnovna škola

 

 • 9:00 5. razred
 • 9:15 6. razred
 • 9:30 7. razred
 • 9:45 8. razred

                                                                     Tatjana Lukić

 [više]

Raspored prikazivanja Škole na 3. - HRT3 i Sportskoj televiziji - SPTV

Autor: Saša Ostojić, 15. 3. 2020. 13:25

Raspored prikazivanja Škole na Trećem HRT 3

razred

termin

 1. razred OŠ

8 – 10 h

 1. razred OŠ

10 – 12.30 h

 1. razred OŠ

13 – 16 h

 1. razred OŠ

16 – 19 h

 

Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV)

razred

termin

predmeti

 1. razred OŠ

8 – 9.30 h

MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

 1. razred OŠ

9.30. – 10.45. h

POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

 1. razred OŠ

10.45 – 11.50 h

MAT, HRV, BIO, GEO

 1. razred OŠ

11.50 – 12.45 h

HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

maturanti

12.45.-14 h

MAT, HRV, GEO, ENG, NJEM

 [više]

Obavijest za učenike od 5. do 8. razreda

Autor: Saša Ostojić, 15. 3. 2020. 13:19

5. do 8. razred

 

RH (bez Istarske)

 • Učenici

 

U ponedjeljak gledaju nastavu na Sportskoj televiziji i testiraju virtualni razred s razrednikom.

U utorak gledaju nastavu na SPTV i testiraju virtualni razred s razrednikom i predmetnim nastavnicima, idu u virtualni razredi slijede upute razrednika i predmetnih nastavnika.

 

 • Učitelji

 

U ponedjeljak razrednici testiraju virtualnu učionicu s učenicima, u utorak i predmetni nastavnici.

Od srijede razrednici daju u virtualnim razredima učenicima raspored i obavijesti, predmetni nastavnici daju aktivnosti i zadatke.

 • Roditelji

Ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, svoj izostanak treba opravdati razredniku.

 [više]

Obavijest za učenike predmetne nastave

Autor: Saša Ostojić, 15. 3. 2020. 11:22

Svi učenici predmetne nastave bi trebali izvršiti aktivaciju svojih AAI korisničkih računa za Google Classroom na linku aktivacija.skole.hr

Nakon uspješne aktivacije na mail će vam stići potvrda o uspješnoj aktivaciji. Mail možete provjeriti na webmail.carnet.hr

Nakon obavijesti o uspješnoj aktivaciji svi učenici treba da odu na link https://classroom.google.com te se registriraju sa svojim AAI korisničkim podacima. Nakon prijave obavezno odabrati opciju UČENIK. Napomena: Ukoliko vam je prijavljen gmail račun prvo bi se trebali odjaviti i odabrati opciju Prijavi me s drugim računom.

U Google Classroom će vaši predmetni nastavnici napraviti virtualne razrede/predmete za vas te vas dodati.

S obzirom da većina učenika ima mobitele/tablete postoji i aplikacija Google Classroom koja dosta dobro funkcionira na navedenim uređajima, pa ukoliko koristite mobitel ili tablet predlažem da je skinete iz "Play Store"

 [više]

Važna obavijest za roditelje i učenike

Autor: Saša Ostojić, 15. 3. 2020. 02:59

INFORMACIJE IZ OBRAĆANJA MINISTRICE, GOPOĐE DIVJAK

 

             NAJVAŽNIJE

 

 • Svi učenici će od ponedjeljka pratiti nastavu putem HRT 3 (razredna nastava) i Sportske TV (predmetna nastava).
 • Svi dani od ponedjeljka se računaju kao nastavni dani i upisuju se u e-Dnevnik.
 • Ako dođe do tehničkih poteškoća u nastavi online, sva komunikacija će ići mailovima, kako MZO-a s ravnateljima, tako i ravnatelja s nastavnicima i razrednika s učenicima.
 • Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama, tijekom dana.
 •  Dakle, bilo kada u tijeku dana je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze.
 • Učitelji trebaju pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Nužno je da učenici, koliko je god to moguće, dobiju povratnu informaciju o svojem radu i napretku (vrednovanje kao učenje, vrednovanje za učenje). Tijekom nadolazeća dva tjedna nema ocjenjivanja (vrednovanja ishoda učenja).
 • Upozoriti učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. Što znači da učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice.

 

          OPREMA

 

 • Podijeljena je sva  oprema (tableti, prijenosna računala i sl.) učenicima i nastavnicima.
 •  Ukoliko nešto od opreme za siromašne učenike nedostaje, javite se u školu.
 • Učenici mogu pratiti nastavu i preko mobitela.

 

 

PONAVLJAMO OKO NASTAVE, ROKOVA I PRIPREME

 

 • U ponedjeljak će svi učenici OŠ imati mogućnost pratiti nastavu na televiziji.
 • Razredna nastava na HRT 3 Škola na Trećem
 • Viši razredi osnovne i maturanti na Sportskoj televiziji
 • Sve škole u ponedjeljak do 12 sati imaju rok za uspostavu komunikacijskih kanala, u ponedjeljak razrednici trebaju testirati virtualne razrede, u utorak predmetni nastavnici testiraju virtualne razrede, a od srijede počinje nastava u virtualnom razredu za sve škole.
 • MZO će isporučivati osnovni raspored sati za cijelu Hrvatsku za sve nastavnike koji nemaju spremna online predavanja.
 • Ako nastavnik ima gotova svoja predavanja, njegovi učenici ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio MZO, nego predmetni nastavnik u virtualnom razredu isporučuje sadržaj i aktivnosti, ali tada to mora biti jasno istaknuto na mrežnim stranicama škole.
 • Omogućen je slobodan pristup digitalnim udžbenicima.
 • Preporučuje se korištenje unaprijed snimljenih video lekcija koje su pohranjene na nekom od globalnih servisa kao što je YouTube. Snimke pripremljene od strane MZO potrebno je koristiti davanjem poveznica učenicima.

1.-4. razred OŠ

 

RH

Učenici koji su u školi

 •  

 

Pratiti Školu na Trećem od ponedjeljka.

U školi se neće odvijati nastava, a Školu na Trećem će pratiti u školi ako je njihov termin dok su u školi na rasporedu, inače od kuće.

 •  

 

Obavijestiti roditelje ranije (nedjelja) kada je termin prikazivanja za njihov razred.

Od srijede roditeljima slati materijale za vježbanje.

Ako je termin za prikazivanje Škole na Trećem tijekom boravka u školi osigurati da djeca gledaju, inače aktivnosti kao u produženom boravku.

 •  

Pratiti upute učitelja.

Svi materijali Škole na Trećem bit će dostupni i na zahtjev i na Youtubeu.

Samo roditelji koji nemaju mogućnost ostaviti dijete pod nadzorom doma, ostavljaju dijete u školi.

 

 [više]

Obavijest za učenike od 5. do 8. razreda

Autor: Saša Ostojić, 14. 3. 2020. 15:12

Kako bi kreirali virtualne učionice mole se svi učenici predmetne nastave da obavezno tijekom vikenda izvrše prijavu https://office365.skole.hr/ sa  AAI@EduHr  korisničkim imenom i lozinkom. Upute za ulazak u virtualne učionice dobit ćete u ponedjeljak.

Ravnateljica: Tatjana Lukić

 [više]

Važna obavijest za roditelje i učenike

Autor: Saša Ostojić, 14. 3. 2020. 08:22

Dragi učenici i roditelji,

Od ponedjeljka 16. ožujka u svim školama u Republici Hrvatskoj prekida se nastava te se organizira nastava na daljinu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikuliumima i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

Razred:

Termin:

1.razred

8 – 10 h

2.razred

10 – 12.30 h

3.razred

13 – 16 h

4.razred

16 – 19 h

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu na daljinu u sustavu Microsoft Teams. Deljtajnije upute o virtualnim učionicama bit će objavljene u ponedjeljak na web stranici škole.

Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama CARNeta.

Obavijest za sve roditelje koji su zaposleni: Škola će brinuti o djeci za koju roditelji nisu našli alternativni smještaj dok su na poslu.

Za sve daljnje obavijesti molimo pratiti web stranicu škole.

Ravnateljica: Tatjana Lukić

 [više]

O tijeku projekta NMK na stranicama organizatora / О току пројекта НМК на страницама организатора

Autor: Bojan Lazić, 3. 3. 2020. 15:14

Organizator projetka Naša mala knjižnica, nakladnička kuća Ibis grafika, objavila je na svojim službenim stranicama naše kratko izvješće o tijeku projekta u našoj školi. Izvješće možete pronaći na ovoj poveznici

---

Организатор пројекта Наша мала књижница, издавачка кућа Ибис графика, објавила је на својим служебим страницама наш кратки извештај о току прјекта у нашој школи. Извештај можете да пронађете на овој вези

 [više]

Maškare

Autor: Saša Ostojić, 27. 2. 2020. 17:03

Danas  27.2. 2020. godine, učenici razredne nastave obilježili su Maškare.  Svojim raznovrsnim kostimima i idejama uljepšali su ovaj  dan.  Pored ciganki, klaunova, nindži, indijanki, flamingosa i još mnogih drugih, prvo mjesto pripalo je Marku Ševiću, učeniku 4.razreda u kostimu strašila. Drugo mjesto dijele Luka Radan učenik 2.razreda u kostimu policajca i Anastasija Šljukić učenica 4.razreda u kostimu gusara. Treće mjesto dijele učenici 4.razreda: Vedran Ilić kao čobanin i Anja Leskovac kao gejša.
Suzana Jeremić
 [više]

Listen to my HERstory, mobility in Romania

Autor: Saša Ostojić, 26. 2. 2020. 10:15

Romania

Pogledajte video na sljedećoj poveznici!

https://youtu.be/OVa6hFSOuoQ

 

 

 

 

 

Listen to my HERstory - izvješće

 

-mjesto održavanja kratkoročne razmjene: Otelu Rosu, Rumunjska

-nadnevak: 16. veljače do 22. veljače 2020. godine

 

Partneri sudionici:

Rumunjska

Španjolska

Poljska

Hrvatska

 

Domaćin : Rumunjska

 

Prva kratkoročna razmjena učenika za projekt ,, Listen to my HERstory’’ je dogovorena

između sve četiri države partnera na Prvom transnacionalnom sastanku održanom početkom studenog u Španjolskoj, zemlji koordinatoru projekta.

Na prvu razmjenu učenika je putovalo 7 umjesto 8 učenika 6. i 7.razreda u pratnji ravnateljice Tatjane Lukić i učiteljice Ljiljane Crljen, koordinatora za projekt (hrvatski partner).

Iz Vukovara smo krenuli autobusom za Beograd gdje nas je čekao mini bus agencije Gea turs s kojim nastavljamo put do konačnog odredišta. U Otelu Rosu stižemo oko 21 sat, lokalno vrijeme.

Prvi radni dan je započeo dolaskom u školu domaćina, u 10.00 sati.  Ovdje nas je

dočekala ravnateljica uz govor dobrodošlice i djeca u narodnim nošnjama služeći pogačom i solju, a potom smo obišli sve razrede. Naša grupa je išla odvojeno kao i sve ostale grupe koje su činili sudionici pojedine države, a pri obilasku viših razrednih odjela domaćini su pripremili pitanja na koja smo davali odgovore. Uslijedio je posjet Općinskom vijeću i sastanak s gradonačelnikom. Poslije fotografiranja i podjele poklona, djeca su otišla u domove, a mi smo se uputili u obližnji grad Karansebes. Obišli smo njegova kulturna zdanja u pratnji domaćina.

Idući dan program smo započeli predstavljanjem svake škole i mjesta pp prezentacijama, a završili prijepodne kreativnim radionicama. Poslije ručka uputili smo se autobusom do dvorca u Huneodari.

Poslije obilaska vratili smo se u kasnim večernjim satima u Otelu Rosu.

Sljedećega dana uputili smo se ka Sinai.

Put nastavljamo vijugavim puteljcima do dvorca Braun – dvorac grofa Drakule. Razgledamo dvorac, šetamo gradom, kupujemo suvenire i uživamo u turističkim atrakcijama. Odlazimo na večeru i krećemo u Sinaiu gdje se po dolasku smještamo u hotel. Ujutro obilazimo obližnji dvorac Peleš koji se smatra najljepšim u odnosu na ostale mnogobrojne dvorce u Rumunjskoj. Nakon razgleda uz stručno vodstvo, odlazimo na ručak, a potom napuštamo ovo turističko mjesto i krećemo u Otelu Rosu. Stižemo u večernjim satima.

Posljednji dan smo bili u školi, gdje su održane radionice i evaluacija te izveden prigodni program. Podijeljeni su certifikati svim sudionicima mobilne aktivnosti.

Po završetku učenici odlaze s prijateljima u njihove domove, a učitelji se sakupljaju na zajedničkoj večeri uz tradicionalnu rumunjsku glazbu kušajući lokalne specijalitete i transilvansko vino. Ujutro, mini busom odlazimo u Beograd da bismo nastavili vožnju autobusom do Vukovara. U Vukovar stižemo oko 18 sati.

                                                                                            Tatjana Lukić

 [više]

Međunarodni dan materinskoga jezika / Међународни дан матерњег језика

Autor: Bojan Lazić, 21. 2. 2020. 14:38

I ove godine obilježili smo Međunarodni dan materinskoga jezika. Ovaj značajan datum obilježen je u suradnji učiteljice srpskog jezika i stručnog suradnika knjižničara, a sudionici događaja su bili učenici predmetne nastave. 

---

И ове године обележили смо Међународни дан матерњег језика. Овај значајан датум обележен је у сарадњи наставнице српског језика и стручног сарадника библиотекара, а учесници догађаја били су ученици предметне наставе. 

 [više]

Svjetski dan čitanja naglas

Autor: Saša Ostojić, 21. 2. 2020. 11:25

U četvrtak 20. veljače 2020. godine, učenici od prvog do četvrtog razreda naše škole, obilježili su Svjetski dan čitanje naglas te Dan materinskog jezika.
Razgovarali smo koliko je čitanje važno i potrebno te kako svi imamo pravo učiti i svoj materinski jezik. Prisjetili smo se nekih od najljepših književnih tekstova naših čitanki iz srpskog i hrvatskog jezika, koje su učenici 3. i 4. razreda čitali naglas svojim drugarima.

 [više]

ERASMUS+

Autor: Saša Ostojić, 21. 2. 2020. 10:17

Projekti u okviru programa Erasmus + u našoj školi obogatili su naše učenike. Učenici su potaknuti da razvijaju maštu i kreativnost kroz mnogobrojne aktivnosti u koje su uključeni. Uočili smo da učenici razvijaju samostalnost, a uključeni u različite timove i grupe, uče. Otrkivaju nova znanja o zemljama koje su posjetili i razvijaju društveno-prihvatljive oblike ponašanja. Bavljenje projektima obogatilo je i naše nastavne sate. Zidove naše škole krase radovi učenika, a fotografije su podsjetnik na brojna putovanja i nova poznanstva. 

 [više]

Mobilnost u Rumunjsku

Autor: Saša Ostojić, 21. 2. 2020. 10:12

Učenici naše škole sa ravnateljicom Tatjanom Lukić i učiteljicom kemije Ljiljanom Crljen otputovali su u Rumunjsku na prvu mobilnu aktivnost u okviru programa  Erasmus + „ Listen to HERstory“. Aktivnosti su posvećene promicanju  kvalitete obrazovanja i razvijanju komunikacijskih vještina na engleskom jeziku i promicanju jednakih mogućnosti o čemu govore i radovi posvećeni značajnim ženama u svjetskoj i hrvatskoj povijesti. 

 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Saša Ostojić, 21. 2. 2020. 10:02

Već tradicionalno, kao i svake godine obilježili smo Dan sigurnijeg interneta. Ovoga puta to smo napravili u sklopu redovite nastave učenika 7. i 8. razreda. Cilj ove aktivnosti bio je potaknuti učenike na kritičko razmišljanje prilikom objave sadržaja na internetu, te ih upozoriti na sve opasnosti koje tamo vrebaju. Nakon kratke radionice/parlaonice učenici su ispunili kratak test- samoprocjena svog ponašanja na internetu, kao i svoje sigurnosti na internetu. Rezultati su bili zadovoljavajući.

 [više]

Mala škola putuje svijetom

Autor: Saša Ostojić, 4. 2. 2020. 17:58

Sretni smo i ponosni kada drugi prepoznaju naš rad i rezultate koje smo postigli. Članak posvećen aktivnostima naše škole u Erasmus + projektima objavljen je u listu „Izvor“. Donosimo ga u cijelosti.

 [više]

Međunarodni dan zaštite močvara i močvarnih staništa

Autor: Saša Ostojić, 4. 2. 2020. 17:41

U našoj školi 3. veljače učenici su učestvovali u još jednoj aktivnosti vezanoj za projekt „Brids have too fly “. Povodom Međunarodnog dana zaštite močvara i močvarnih staništa, koji se obilježava 2. veljače, učenici viših razreda naše škole gledali su dijelove filma “Kopački rit – vodeno blago”. Učenici su se upoznali sa močvarama kao važnim staništima na kojima živi i pronalazi hranu oko 40% različitih vrsta. Među brojnim vrstama u močvarama Kopačkog rita zabilježeno je oko 300 različitih vrsta ptica. Učenici su promatrajući video upoznali nekoliko ptica močvarica te njihovu prilagodbu staništu. Karakteristične ptice Kopačkog rita su bijela i crna roda, siva, bijela čaplja, gak, veliki vranac (kormoran), žličarka, crna liska, labudovi, divlje patke i guske i orao štekavac. Na satima biologije učenici su razgovarali o naučenom.

 [više]

Ukrasili smo zid naše škole

Autor: Saša Ostojić, 4. 2. 2020. 17:41

Za vrijeme trajanja novog  Erasmus + projekta pod nazivom „Brids have too fly “ provodimo različite aktivnosti: proučavamo život ptica, otkrivamo zanimljivosti iz ptičjeg svijeta, fotografiramo ih i hranimo u školskom dvorištu.

Učenici trećeg razreda sa svojom učiteljicom Dubravkom Nikolić i pedagoginjom Marijom Kojić uradili su novi ukras za školski hodnik. Razgranato stablo od papira ukrašeno je šarenim kućicama za ptice koje su izrađene origami tehnikom. Svojom aktivnošću učenici su nas htjeli potaknuti da pomognemo pticama i da ih hranimo ovih hladnih zimskih dana.

 [više]

Završeno 2.kolo CM lige

Autor: Saša Ostojić, 3. 2. 2020. 14:25

Prošli tjedan završeno je 2. kolo CM lige. Naša škola natjecala se u mlađoj dobnoj skupini. Još uvijek čekamo preliminarne rezultate, a naši učenici nadaju se dobrom plasmanu.

 [više]

Being united in the EU learning and travelling together

Autor: Saša Ostojić, 3. 2. 2020. 00:35

Ako želite pogledati gdje smo bili i što smo radili u okviru našeg projekta Being united in the EU learning and travelling together, kliknite na našoj stranici Erasmus+ koja vas vodi na You tube do naših bajkovitih putovanja.  

 [više]

Razmjena straničnika / Размена букмаркера

Autor: Bojan Lazić, 28. 1. 2020. 12:15

Stigli su nam straničnici iz Portugala!

Učenici razredne nastave koji su izradom i slanjem straničnika u Portugal sudjelovali u Međunarodnom projektu razmjene straničnika, danas su dobili straničnike koje su nam poslali njihovi vršnjaci iz grada Paços de Brandão. 

---

Стигли су нам букмаркери из Португалије!

Ученици разредне наставе који су израдом и слањем букмаркера у Португалију учествовали у Међународном пројекту размене букмаркера, данас су добили букмаркере које су нам послали њихови вршњаци из града Пасос де Брандао. 

 [više]

Obilježavanje Svetog Save

Autor: Saša Ostojić, 24. 1. 2020. 16:16

U našoj školi Savindan ove školske godine obilježavamo na drugačiji način nego prethodnih godina. Sve učiteljice i učitelji predmetne i razredne nastave provodili su sa učenicima projekte i radionice posvećene svetom Savi tokom dva tjedna. Učenici su istraživali podatke o životu i radu svetog Save, čitali i radili na tekstu, crtali i demonstrirali što su naučili. Slavski kolač i koljivo napravili su učenici od prvog do četvrtog razreda.

 [više]

Bibliobus u Bršadinu / Библиобус у Бршадину

Autor: Bojan Lazić, 14. 1. 2020. 09:52

Bibliobus Gradske knjižnice u Vinkovcima u svoj je raspored kao jednu od svojih postaja uvrstio i Bršadin. 

---

Библиобус Градске библиотеке у Винковцима у свој распоред уврстио је као једну од својих страница и Бршадин.

 [više]

Obavijest o održavanju roditeljskog sastanka

Autor: Saša Ostojić, 13. 1. 2020. 12:40

U petak, 17. 1. 2020. u 19,05 sati, u prostorijama škole održat će se zajednički roditeljski sastanak za sve roditelje učenika 4. – 8. razreda sa sljedećim dnevnim redom:

 1. Predstavljanje Erasmus+  projekata i potpisivanje suglasnosti za sudjelovanje u dvogodišnjim projektima
 • Birds have to fly
 • Listen to my HERstory

 

 1. Informacije o korištenju i zaprimanje tableta u okviru Škole za život
 2. Razno

                                                                     Ravnateljica:

                                                                     Tatjana Lukić

 [više]

Stigao nam je knjižni junak / Стигао нам је књижни јунак

Autor: Bojan Lazić, 9. 1. 2020. 12:02

U razmjeni knjižnog junaka u sklopu projekta Naša mala knjižnica sudjelujemo s Osnovnom školom Jabukovac iz Zagreba Mi smo prije Nove godine njima poslali našeg, a od njih nam je stigla patka koja je, prema pravilima projekta, već krenula u avanturu obilaska obitelji naših učenika četvrtog razreda. 

---

У размени књижног јунака у склопу пројекта Наша мала библиотека учествујемо са Основном школом Јабуковац из Загреба. Ми смо пре Нове године њима послали нашег, а од њих нам је стигла патка која је, према правилима пројекта, већ кренула у авантуру обиласка породица наших ученика четвртог разреда. 

 [više]

NOVOGODIŠNJI PROGRAM ZA KRAJ PRVOG POLUGODIŠTA

Autor: Ljubenko Jović, 23. 12. 2019. 06:33

U petak 20.12.2019. godine učenici razredne nastave izveli su prigodan novogodišnji program za kraj polugodišta. Na početku programa direktorica škole gospođa Tatjana Lukić, pozdravila je sve prisutne i poželjela sretne Božićne i novogodišnje praznike.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE O NADOKNADI NASTAVNIH DANA NEODRAĐENIH ZBOG PROVEDBE ŠTRAJKA UČITELJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 18. 12. 2019. 13:00

Budući da su učitelji predmetne nastave sudjelovali u štrajku (15 nastavnih dana) i da se u to vrijeme nije odvijala redovita nastava, ni ostali oblici odgojno obrazovnog rada, obavještavamo vas da će se nadoknada nastavnih dana realizirati tijekom nastavne godine te da će ista biti produžena do 26. lipnja 2020. godine, prema rasporedu u prilogu.

Za učenike razredne nastave bit će u dane nadoknada održana redovita nastava engleskog jezika i izborna nastava informatike i njemačkoga jezika.

 [više]

Razmjena knjižnog junaka / Размена књижног јунака

Autor: Bojan Lazić, 17. 12. 2019. 12:41

Evo ga! Projekt Naša mala knjižnica zahuktao se u našoj školi. Došlo je vrijeme i za razmjenu knjižnog junaka, a naš knjižni junak uskoro putuje u Osnovnu školu Jabukovac u Zagrebu, dok iz Zagreba očekujemo njihovog junaka kojeg ćemo privremeno udomiti. 

---

Ево га! Пројекат Наша мала књижница захуктао се у нашој школи. Дошло је време и за размену књижног јунака, а наш књижни јунак ускоро путује у Основну школу Јабуковац у Загребу, док из Загреба очекујемо њиховог јунака ког ћемо привремено да удомимо. 

 [više]

Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija

Autor: Saša Ostojić, 17. 12. 2019. 12:02

Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne su na  poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504, a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na  poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss .

 [više]

Božićni sajam

Autor: Saša Ostojić, 17. 12. 2019. 11:16

Dragi naši i ove školske godine pripremili smo već tradicionalni Božićni sajam u našoj školi. Postavili smo mali štand s radovima naših vrijednih učenika. Učenici su radove izrađivali na satima izvannastavnih aktivnosti, likovne kulture, a nešto i u svoje slobodno vrijeme. Cijeli tjedan štand je izložen u holu škole, a u petak 20. prosinca, nakon priredbe radovi će biti na prodaju. Točno vrijeme priredbe biti će objavljeno na našoj stranici.
Dođite vidjeti djecu sela Bršadina kako pjevaju, plešu, glume i recitiraju te podržite rad naše školske Zadruge kupovinom učeničkih darova. Čekamo vas!

 [više]

Večer matematike i Međunarodni dan volontera

Autor: Saša Ostojić, 17. 12. 2019. 11:02

U srijedu, 11. prosinca obilježili smo i povezali Večer matematike i Međunarodni dan volontera. Večer matematike se tradicionalno održava petu godinu za redom i njen cilj je popularizacija matematike.

Učiteljica Ana Čalošević osmislila je zanimljive matematičke zadatke koji su vodili do rješenja –  mjera za recepte za kolače. Nakon što su otkrili točne mjere, učenici su pekli kolače u školskoj kuhinji. Još jednom su učenici pokazali da - Kad se male ruke slože, sve se može! 

 [više]

Bookmark Exchange Project 2019.

Autor: Bojan Lazić, 12. 12. 2019. 12:30

I ove godine naša je školska knjižnica sudionik ISLM Bookmark Exchange Project-a. 

---

И ове године наша школска библиотека учесник је пројекта размене букмаркера у склопу Међународног месеца школских библиотека. 

 [više]

Pripreme za Novogodišnji sajam

Autor: Saša Ostojić, 10. 12. 2019. 09:27

Božićna i novogodišnja atmosfera zavladala je našim učionicama. Učenici izrađuju čestitke, ukrase i prigodne darove za tradicionalni Novogodišnji sajam. Učionice su prepravili crteži i šareni ukrasi koji najavljuju dolazak praznika.

Što su učenici napravili pogledajte u galeriji slika.

 [više]

Generator-radionice na struju

Autor: Saša Ostojić, 9. 12. 2019. 22:15

Učenici 5. razreda naše škole, sa učiteljem informatike Sašom O.,prisustvovali su radionici upoznavanja sa LaserBot, DrawBot, MusicBot, Ultimate Robot, Codeybot, Airblock Dron robotima koju su za nas pripremili djelatnici Američkog kutka Gradske knjižnice Vukovar u suradnji s  AC Zadar.

Imali smo priliku među prvima vidjeti nove tehnologije koje rade u službi razvoja interesa mladih za STEM područje, a sve to kroz igru.

Radionica je trajala sat i pol, ali to nam nije bilo dovoljno pa smo ostali još sat vremena, te igrajući se upoznavali nove tehnologije.

Hvala našim prijateljima iz AC Vukovar. Radujemo se budućoj suradnji i drugim zanimljivim radionicama.

 [više]

Obavijest za učenike i roditelje

Autor: Saša Ostojić, 9. 12. 2019. 21:45

Pozivamo učenike i roditelje  na radionice humanitarnog karaktera povodom obilježavanja Večeri matematike i Međunarodnog dana volontera u srijedu 11. prosinca u 13:10 satu u našoj školi! 

 [više]

Birds have to fly - akcija hranjenja ptica tokom zime

Autor: Saša Ostojić, 9. 12. 2019. 21:41

U okviru novog Erasmus+ projekta “Birds have to fly” ove jeseni postavili smo kućice za ptice stanarice u našem školskom dvorištu. Učenici s radošću redovito obilaze kućice i ostavljaju hranu za ptice. Akciju će nastaviti vrijedno čitave zime i pomoći pticama da prežive. 

 [više]

Prošli tjedan je 3. razred hranio ptičice

Autor: Saša Ostojić, 9. 12. 2019. 21:26

 [više]

Transnacionalni sastanak u Latviji, Erasmus+,"Birds have to fly"

Autor: Tatjana Lukić, 6. 12. 2019. 14:25

Prvi transnacionalni sastanak Erasmus + projekta pod nazivom „Brids have too fly“ otpočeo je u Jaunjegavi, 25. studenog 2019. godine i trajao je do 1. prosinca 2019. godine.

Dana, 25. studenog 2019. godine, Tatjana Lukić, ravnateljica škole uputila se s učiteljicom Danijelom Vukov na transnacionalni sastanak. Kombi vozilom stižemo do Budimpešte te letimo u Varšavu gdje provodimo dio dana prije leta za Rigu. Po dolasku u Rigu, također, kombi vozilom odlazimo u Jaunjegavu.

Za vrijeme sastanka upriličena je za sve sudionike posjeta školi u Jaunjegavi. Upoznali smo se s njihovim odgojno obrazovnim sustavom te posjetili nastavne sate geografije, povijesti, TZK i vrtić koji djeluje u sklopu školske ustanove. Budući da se u ovome mjestu velik značaj pridaje pjesmi i plesu, imali smo priliku posjetiti mnoga društva i na taj način upoznati njihovu običajnu tradiciju. U programu je navedeno da ćemo promatrati ptice, njihove hranilice i kaveze u Jaunjelgavi i okolici te obavljati druge korisne aktivnosti povezane s projektom. Planiran je susret s orintologom i posjet prirodnjačkom muzeju u Rigi. Na sastanku biran je logotip projekta, upoznat rad na e Twiningu. Učitelji su prezentirali svoje škole i nacionalnu pticu. Predzadnji dan učenici i djeca vrtičke dobi upriličili su svečani program. U petak, poslije svečanog programa i podjele certifikata, uslijedio je odlazak u Jurmalu, izletište na obali Baltičkoga mora te nastavak puta u smjeru Rige gdje stižemo u večernjim satima i upoznajemo se s njenim znamenitostima. Dan prije polaska domovima, proveli smo šetajući glavnim gradom Latvije i upoznali brojne  atrakcije i njena monumentarna zdanja. 

U vrijeme trajanja transnacionalnog sastanka s partnerima su utvrđene projektne aktivnosti tijekom dvogodišnjeg razdoblja, odnosno vremena provedbe projektnih aktivnosti. Partneri su usuglasili i precizirali vrijeme mobilnosti s učenicima. Precizirane su aktivnosti koje će se provesti  u svakoj zemlji partnera.  Prilikom održavanja sastanka utvrđeno je da će slovenski partner izraditi Web stranicu te koje će informacije ona sadržavati. Španjolski partner zadužen je za provedbu upitnika dok je Osnovna škola Bršadin  zadužena za Twin Space. Na sastanku je istaknuto da se lokalna zajednica i roditelji trebaju upoznati s projektom. U cilju promoviranja projekta i školske ustanove, dogovorili smo da ćemo pokušat dobiti medijsku pozornost u lokalnim novinama. Naglašeno je da dokumente, članke, fotografije treba čuvati za diseminaciju u završnom izvješću.

                                                                                           Tatjana Lukić

 

 [više]

Uspjeh naših učenika na proteklim festivalima i manifestacijama

Autor: Saša Ostojić, 3. 12. 2019. 22:32

Učenici naše škole sudjelovali su na manifestaciji „Festival lijepe riječi“ u Vukovaru 23. studenog 2019. godine. Na smotri literarnih radova u orgnizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Sloga” iz Vukovara učenica Nidia Ilić osvojila je treće mjesto pjesmom "Matematika".

Učenica Dijana Stojanović osvojila je treće mjesto na Festivalu dječje ilustracije 2019. u organizaciji SKD „Prosvjeta“ ilustrirajući svoj omiljeni lik iz djela Ljubivoja Ršumovića.

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije održana je manifestacija „Djeca, pjesnici roda svoga“. Na priredbi povodom završetka projekta “8 vijekova autokefalsnosti SPC” 29. studenog u OŠ „Dragutina Tadijanovića“ sudjelovali su i učenici VII i VIII razreda. Učenica Dorotea Bijelić osvojila je drugo mjesto pjesmom “Srpske svetinje kroz vijekove”.

 [više]

Obavijest za učenike i roditelje

Autor: Saša Ostojić, 2. 12. 2019. 18:23

Od utorka, 3.12.2019. godine, a zbog prekida štrajka, nastava se održava prema redovitom rasporedu u obje smjene.

Hvala na strpljenju, razumijevanju i potpori.

 [više]

Kako zaštititi djecu na internetu

Autor: Saša Ostojić, 2. 12. 2019. 13:55

Klikom ovdje pogledajte dopis MZOS-a za distribuciju video sadržaja "Kako zaštititi djecu na internetu".

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Saša Ostojić, 19. 11. 2019. 11:02

Poštovani roditelji i učenici,

Prema odluci Glavnog štajkaškog odbora generalni štrajk započinje 19.11.2019. (utorak) u cijeloj Hrvatskoj do daljnjeg (do ispunjenja zahtjeva).

U našoj školi, za učenike predmetne nastave, nastava neće biti organizirana zbog štrajka, osim sati vjeronauka, dok će za učenike razredne nastave biti organizirana osim nastave engleskog i njemačkog jezika.

 [više]

Erasmus+, 'Listen to HERstory" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 19. 11. 2019. 08:46

1. TRANSNACIONALNI SASTANAK– Kanarski otoci, Fuerteventura

 04.11.2019.- 8.11.2019.

Osnovna škola Bršadin kao europski partner provodi program Erasmus + „ Listen to HERstory“ koji je sufinancirala Europska komisija putem Agencije za mobilnost i programe EU.

Projekt koji traje od 2019. do 2021. godine i ima za cilj postizanje specifičnih ciljeva programa Erasmus + promicanjem kvalitete obrazovanja i razvijanjem komunikacijskih vještina na engleskom jeziku, promicanjem jednakih mogućnosti, poboljšanjem razine znanja o kulturi i civilizaciji u vezi sa zemljama koje sudjeluju u projektu..

Od 4. -  8. studenoga 2019. ravnateljica Tatjana Lukić, pedagoginja Marija Kojić i nastavnica kemije, Ljiljana Bečvardi sudjelovale su na transnacionalnom  sastanku u Španjolskoj, Fuerteventura  za projekt ''Listen to HERstory. Partneri našoj školi su škole iz Španjolske, Rumunjske i Poljske. Na sastanku su se učitelji/ partneri upoznali i razradili zadatke, dogovorili vremenik aktivnosti kroz dvogodišnje razdoblje, utvrdili zaduženja pojedinog partnera te definirali točne datume mobilnosti sa učenicima.

Vidjeli smo zgradu naših domaćina, IES Vigan, Fuerteventura i posjetili nastavu.

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Saša Ostojić, 18. 11. 2019. 10:00

Poštovani roditelji i učenici,

Prema odluci Glavnog štajkaškog odbora štrajk se nastavlja 19.11.2019. (utorak) u cijeloj Hrvatskoj.

U našoj školi, za učenike predmetne nastave, nastava neće biti organizirana zbog štrajka, osim sati vjeronauka, dok će za učenike razredne nastave biti organizirana, osim izvannastvane aktivnosti Robotika.

 [više]

Naši mali novinari o "pticama"

Autor: Saša Ostojić, 10. 11. 2019. 23:36

Kućice za ptice

Dolazi zima i hladno vrijeme, kišovito i snježno. Ptice zimi teže dolaze do hrane zato smo u našem školskom dvorištu postavili kućice i hranilice za ptice. Učenici su bili maštoviti, kreativni i i potrudili su se u izradi kućica, koje sad ukrašavaju naše dvorište. Kućice nisu samo lijepe već će i poslužiti da ptice iz našeg okruženja lakše prežive zimu.

Mirjana Leskovac

 

Ptice

Ptice vole slobodu. One ne vole da budu u kavezu. Male, sitne i krhke su samo na izgled. One su moćne vladarice neba. Nama ljudima su vječita inspiracija. Svojim slobodnim letom pokazuju i nama da moramo biti slobodni, da trebamo izbjegavati kaveze i da nam želja za slobodom uvijek bude na prvom mjestu.

Nemanja Atanacković

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Saša Ostojić, 7. 11. 2019. 11:34

Poštovani roditelji i učenici,

Prema odluci Glavnog štajkaškog odbora štrajk se nastavlja 8.11.2019. (petak) u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U našoj školi, za učenike predmetne nastave, nastava neće biti organizirana zbog štrajka, osim sati vjeronauka, dok će za učenike razredne nastave biti organizirana, osim nastave engleskog jezika.

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Saša Ostojić, 5. 11. 2019. 09:48

Poštovani,

prema odluci Glavnog štrajkaškog odbora štrajk se nastavlja i 06.11.2019.godine (srijeda) u cijeloj Republici Hrvatskoj.

Za učenike predmetne nastave neće biti organizirana nastava  zbog  štrajka, dok će razredna nastava biti organizirana.
Hvala na razumijevanju i potpori.

 [više]

Logo za projekt Her story

Autor: Saša Ostojić, 31. 10. 2019. 23:39

Drage učenice i učenici, odaberite najbolji logo za projekt Her story. Link za glasanje je: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkfyNs2Kku9ZLkX0UvZ6KpYxUMzFXWVZaTjBZUlVWN05IT0RQSDlLVFhJTi4u
 
 [više]

Bili smo na Međužupanijskoj suradnji Učeničkih zadruga!

Autor: Saša Ostojić, 28. 10. 2019. 23:45

U subotu 26. listopada 2019. godine, bili smo na Međužupanijskoj suradnji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije u Iloku. Učenice 7. razreda Ivana Potvorski i Dijana Stojanović, zajedno s učiteljicom Danijelom Vukov, posjetile su Srednju školu Ilok.
Srednja škola Ilok ima nekoliko usmjerenja: Opću gimnaziju, Tehničara za računalstvo i Poljoprivredna usmjerenja (njih četiri). Učenice su imale priliku vidjeti školu, učenički dom, plastenik o kojem brinu učenici poljoprivrednih usmjerenja i vinski podrum.
Sudjelovale su  u radionicama, na kojima su naučile više o vegetativnom razmnožavanju ljekovitog bilja, izradi aranžmana od prirodnih materijala i pletenju ukrasnih kalića za cvijeće. Sve što su izradile mogle su ponijeti svojim kućama. Nakon radionica uslijedio je ručak i obilazak grada Iloka vlakićem. Susretu je nazočilo stotinjak učenika i voditelja učeničkih zadruga s ovih dvaju županija. Ovom prilikom zahvaljujemo se školi domaćinu koja nas je tako lijepo ugostila!

 [više]

Posadi drvo, ne budi panj

Autor: Saša Ostojić, 28. 10. 2019. 23:37

Tri dana, 25., 26. i 27. listopada u cijeloj Hrvatskoj traje akcija sadnje stabala, nazvana "Zasadi drvo, ne budi panj". Akciju je pokrenula građanska inicijativa "Dani kolektivne sadnje drveća".

Cilj građanske inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila.

U okviru akcije u dvorištu naše škole učenici su na zelenoj površini zasadili 30-ak stabala. Vrijedne ruke naših učenika su pokazale da svako  može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

 [više]

Osječki long, long play

Autor: Saša Ostojić, 23. 10. 2019. 09:39

Učenici petog, šestog, sedmog i osmog razreda su 16. listopada 2019. godine posjetili Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku. Posjete Kazalištu u Osijeku u OŠ Bršadin su postale već tradicionalne. Predstavu „Osječki long, long play“ rock-melodramu u režiji Branka Kostelnika učenici su s uživanjem pogledali.

Prije početka predstave učenici su prošetali centrom grada i okrijepili se u McDonald'su. 

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Saša Ostojić, 22. 10. 2019. 19:35

Poštovani, 

U srijedu 23.10.2019. nastava će se odvijati po rasporedu u obje smjene. 

 [više]

Nešto novo zalutalo je u školsku knjižnicu / Нешто ново залутало је у школску библиотеку

Autor: Bojan Lazić, 22. 10. 2019. 09:54

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Saša Ostojić, 21. 10. 2019. 12:09

Poštovani,

prema odluci Glavnog štrajkaškog odbora štrajk se nastavlja i 22.10.2019.godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Za učenike predmetne nastave neće biti organizirana nastava  zbog  štrajka, dok će razredna nastava, osim izvannastavne aktivnosti Robotika, biti organizirana prema redovitom rasporedu.
Hvala na razumijevanju i potpori.

Milena Orlović, sind. povj.

 [više]

Na ovoj adresi http://ecosystem-river.jimdo.com/možete pogledati službenu stranicu jednog od naših Erasmus+projekta ,

Autor: Saša Ostojić, 21. 10. 2019. 11:59

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Saša Ostojić, 20. 10. 2019. 19:40

Poštovani, prema odluci Glavnog štrajkaškog odbora štrajk se nastavlja i 21.10.2019.godine u svim županijama. Za učenike predmetne nastave neće biti organizirana nastava  zbog  štrajka, dok će razredna nastava kao i nastava njemačkog jezika biti organizirana prema redovitom rasporedu.
Hvala na razumijevanju i potpori
Milena Orlović, sind. povj.

 [više]

Dan kolektivne sadnje drveća Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 18. 10. 2019. 13:16

U četvrtak 24. listopada ćemo u našoj školi od 13 do 14 sati 
obilježiti Dan kolektivne sadnje drveća. Ova akcija je dio veće 
građanske inicijative čiji je cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i 
ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama 
samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama 
zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih 
životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i 
zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

Zašto?

Stabla poboljšavaju našu kvalitetu života na brojne načine:
pružaju hlad koji smanjuje temperaturu zraka koja nastaje kao  posljedica zagrijavanja umjetnih površina u naseljenim područjima ( tzv. toplinskih otoka)
pročišćavaju zrak i procesom fotosinteze proizvode kisik „spremaju“ ugljični dioksid iz zraka i time pridonose borbi protiv  klimatskih promjena pomažu nam štedjeti energiju za rashlađivanje domova i poslovnih  prostora tijekom ljetnih mjeseci smanjuju količinu slivnih voda i sprječavaju eroziju tla tijekom  obilnih padalina smanjuju isparavanje vode sa travnatih površina i ujedno doprinose 
većoj vlažnosti zraka smanjuju količinu buke smanjuju brzinu vjetra pružaju zaštitu od UV-B zraka privlače brojne ptice, važne kukce i druge divlje životinje, što  doprinosi povećanju bioraznolikosti doprinose ljepoti urbanih krajolika i pružaju ugodniji izgled  naseljenim područjima tijekom cijele godine pružaju ugodna mjesta za igru i druženje svim generacijama smanjuju stres, doprinose smanjenju krvnog tlaka, utječu na bolji rad  mozga, potiču nas na fizičku aktivnost i druženje povezuju zajednicu kroz akcije sadnje i brige za posađene sadnice
povećavaju povezanost djece i odraslih sa prirodom koji ih okružuje uče nas nesebičnosti kada sadimo i brinemo se za stabla koja  ostavljamo u naslijeđe onima koji dolaze iza nas.
Kroz ovu inicijativu želimo posaditi što više stabala diljem Hrvatske 
i ujedno osnažiti građane da se uključe i postanu stvaratelji 
budućnosti kakvu žele.

Svako posađeno drvo je značajno, a zajedno možemo napraviti puno! 
Stoga lopate i sadnice u ruke u četvrtak!

 [više]

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Saša Ostojić, 18. 10. 2019. 13:14

Obilježili smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje. U četvrtak 17. listopada, učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama pravili su pite. Učenici su donijeli jabuke, višnje, bundeve i krumpir, a učiteljice kore za pitu i začine. Bili smo brzi i vrijedni pa nam je ostalo vremena i za igru. Uz pomoć naše kuharice pite su bile pečene do velikog odmora kada smo ih svi zajedno jeli. 

 [više]

Anketa - Logo projekta Birds have to fly

Autor: Saša Ostojić, 18. 10. 2019. 11:40

Dragi učenici, molim vas da sudjelujete u odabiru loga projekta Birds have to fly. Za logo koji vam se najviše sviđa, odaberite pet zvjezdica. 
Link za glasovanje je ovdje.
Hvala na sudjelovanju!
 
Nastavnica Ivona Lisek
 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Saša Ostojić, 17. 10. 2019. 17:07

U petak, 18.10.2019. Nastava ce se odvijati redovito u obje smjene. 

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Saša Ostojić, 16. 10. 2019. 19:48

Poštovani, dana 17.10.2019.godine,  za učenike predmetne nastave neće biti organizirana nastava  zbog  štrajka, dok će razredna nastava biti organizirana prema redovitom rasporedu. Štrajku će se pridružiti i administrativno osoblje. 

Hvala na razumijevanju i potpori, 
Milena Orlović, sind. povj.

 [više]

Obilježili smo Dječji tjedan

Autor: Saša Ostojić, 15. 10. 2019. 12:24

Od 6. do 13. listopada u Hrvatskoj se obilježavao Dječji tjedan. I mi smo u našoj školi ovaj tjedan prigodno obilježili zajedničkim stvaralačkim aktivnostima te zajedničkom igrom učenika od 1. do 4. razreda. Naše aktivnosti provodili smo svakog radnog dana tijekom drugog velikog odmora.  Učenici su uz našu pomoć izradili plakat pomoću malo boje i svojih dlanova, uživali su u natjecanjima na školskom igralištu i unutar škole te su nam objasnili što je za njih znači prijateljstvo i biti pravi prijatelj.
Veselimo se i slijedećim Dječjim tjednima!

 [više]

Svjetski dan tablice množenja

Autor: Saša Ostojić, 14. 10. 2019. 11:05

Svjetski dan tablice množenja velik je obrazovni matematički događaj održan u školama širom svijeta.Učenik 3.a razreda LUKA KOJIĆ odlično pokazao svoje znanje u rješavanju zadataka 4.listopada 2019.godine.

Ove godine po deveti puta održan Svjetski dan tablice množenja.To je inicijativa koju je pokrenuo Andrzej Grabowski, matematičar i tvorac matematičkih karata Grabowskis "Tablice množenja" te pokretač Poljskog natjecanja u znanju tablice množenja.Do sada se u ovaj događaj uključilo više od 550.000 sudionika iz Albanije,Hrvatske, SAD, Rusije, Poljske, Perua, Kolumbije, Švicarske te mnogih drugih zemalja.Učenicima na zanimljiv način približava se matematika, a posebno tablica množenja.
 

 

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Saša Ostojić, 10. 10. 2019. 00:10

Postovani, nastava se sutra odrzava prema ustaljenom rasporedu!Nitko se od ucitelja nije izjasnio zamjenici sind. povjerenika da nece raditi.  [više]

Being united in the EU

Autor: Saša Ostojić, 7. 10. 2019. 10:02

Treci Erasmus+ projekt u nasoj skoli upravo je u realizaciji Provode se aktivnosti u Poljskoj, odnosno privodimo kraju dvogodisnje mobilnosti u kojima su sudjelivali učenici i učitelji iz Poljske, Italije i Slovačke.  [više]

Poziv za organiziciju višednevne izvanučioničke nastave - škola u prirodi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Srđan Stanojević, 7. 10. 2019. 09:57

 [više]

Listen to my Herstory

Autor: Saša Ostojić, 7. 10. 2019. 09:57

naziv je drugoga novog Erasmus+ projekta koji ce se provoditi i u kojemu smo partneri pored Španjolske, Poljske i Rumunjske.  [više]

Birds have to fly

Autor: Saša Ostojić, 7. 10. 2019. 09:44

Od 2019. do 2021. provodit ce se u nasoj skoli novi Erasmus+ projekt. Nasi partneri su: Latvija, Španjolska i Slovenika.Dakle, nastavljamo putovanja i docekujemo nase goste iz Europe.  [više]

Europski tjedan sporta

Autor: Saša Ostojić, 27. 9. 2019. 16:20

U srijedu 25. rujna 2019. godine obilježili smo Europski tjedan sporta. Svi učenici razredne nastave zajedno su proveli jedan školski sat, baveći se omiljenim sportskim aktivnostima. Učenici su se natjecali i navijali, jačali timski duh, poštivali pravila igre, razvijali upornost i pokazali svoje sportsko umijeće.
Europski tjedan sporta održava se od 21. do 30. rujna. Obilježava se širom Europe u trideset i sedam država petu godinu za redom, a glavna tema mu je #BeActive, odnosno - budi aktivan. Cilj ove inicijative jest promicanje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života ne samo u ovom tjednu već cijele godine.

Danijela Vukov, učiteljica hrvatskog jezika u razrednoj nastavi

 [više]

Doček prvačića

Autor: Saša Ostojić, 12. 9. 2019. 21:31

 [više]

Javni poziv za prikupljanje ponuda za nabavku obveznih udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Srđan Stanojević, 10. 7. 2019. 11:42

Za više informacija  o Javnom pozivu kliknite na OPŠIRNIJE

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Srđan Stanojević, 1. 7. 2019. 10:43

U privitku obavijesti možete pročitati detaljne upute o nabavci udžbenika za školsku godinu 2019./2020.

 [više]

Kalendar nastave za šk. 2019.-2020 - VSŽ

Autor: Saša Ostojić, 1. 7. 2019. 10:23

Klikom ovdje možete pogledati kalendar nastave za školsku godinu 2019-2020. u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 [više]

Podjela svjedodžbi - 10.7.2019.

Autor: Saša Ostojić, 21. 6. 2019. 09:08

Predmetna nastava u 8,00h.

Razredna nastava u 10,00h.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Saša Ostojić, 18. 6. 2019. 11:36

Obavještaju se učenici koji su upućeni na produžnu nastavu da ista počinje u petak 21.6.2019. u 8:00 h.

Razredni ispit za učenicu 6. razreda organiziran je u periodu od 21.6.2019 do 1.7.2019.

 

 [više]

BOSON set dodataka u nastavi informatike

Autor: Saša Ostojić, 17. 6. 2019. 08:42

I ove godine naša škola je u suradnji sa Američkim kutkom GKVU, a sve zahvaljujući kolegici Aniti Baier Jakovac, omogućila učenicima stjecanje informatičkih znanja na neki nov, inovativan način.  

Mi smo vjerojatno jedina škola u županiji koja je koristila BOSON setove dodataka za microbitove u izvannastavnim aktivnostima, ali i u projektnoj nastavi učenika 8. razreda.

Riječ je o dodatcima koji omogućuju stvaranje inovativnih, kreativnih i zanimljivih projekata uz pomoć microbitova.

Setove smo koristili na izvannastavnim aktivnostima Robotike gdje su učenici nižih razreda radili mini projekte (paljenje svjetla, ventilator na gumb i sl.), dok smo u nastavi 8. razreda izradili maketu kuće u koju smo ugradili nekoliko BOSON setova te smo od obične kartonske kuće napravili PAMETNU KUĆU – kuća sama pali svjetla u ovisnosti o osvjetljenju prostorije, pali ventilatore u ovisnosti o temperaturi, automatski otvara vrata kada senzor detektira nešto ispred vrata…

Još jednom hvala Američkom kutku GKV i radujemo se nekoj novoj suradnji slijedeće školske godine...

 [više]

Dan škole - 7.6.2019.

Autor: Saša Ostojić, 11. 6. 2019. 10:52

U petak, 7. lipnja, naša škola je obilježila svoj sedmi rođendan. Svečani program je predstavljen u holu škole. Učenici su kroz ples, pjesmu i glumu predstavili što su najbolje naučili tijekom školske godine. KUD “Vaso Đurđević”, čiji su članovi i učenici naše škole, uspješno se predstavio pjesmom i plesom. Ravnateljica škole Tatjana Lukić osvrnula na rad škole u proteklom razdoblju, a naglasak je stavljen na realizirane projekte u okviru programa "Erasmus plus". Uručene su potvrde i zahvalnice za učešće u projektu učiteljima, roditeljima učenika i učenicima.

 [više]

Wet meadows

Autor: Saša Ostojić, 30. 5. 2019. 16:50

U našoj školi, 29.5.2019.  Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode koje trenutno provodi međunarodni projekt pod nazivom ˝Wet meadows˝ koji  financira Švicarska fondacija MAVA i udruga Euronatur iz Njemačke održalo je predavanje i radionice na terenu za učenike 4., 5. i 6. razreda.  Cilj ovog projekta je zaštita i revitalizacija vlažnih pašnjaka i livada koji su danas u čitavoj Europi ugroženi i nestaju.  Jedan od važnih segmenata ovog projekta je i edukacija djece osnovnoškolskog uzrasta kroz održavanje škole u prirodi. 

Edukacija se održala u prostorijama OŠ Bršadin, dok su terenski rad učenici proveli na pašnjaku u blizini školi u pratnji učitelja i stručnih djelatnika Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode. 

 [više]

Užina za sve IV

Autor: Saša Ostojić, 30. 5. 2019. 16:48

Ministarstvo demografije i ove godine raspisuje natječaj „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) s ciljem da sva djeca koja žive na rubu siromaštva imaju makar jedan obrok dnevno u školi. Projektom se  osigurava besplatna prehrana u školskoj godini 2019./2020. za onu djecu čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava, a sve u svrhu smanjenja siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi.

Natječaj će obuhvatiti samo jedan kriterij - dijete iz obitelji koji su korisnici prava na doplatak za djecu.

Molimo sve roditelje učenika 1. – 7. razreda, kao i roditelje budućih prvačića , koji su korisnici prava na doplatak za djecu, ukoliko žele da se prijave u tajništvo škole do 3. lipnja 2019.godine.

 [više]

Izlet u Ilok

Autor: Saša Ostojić, 7. 5. 2019. 16:13

U utorak, 30. 04. 2019. godine učenici od 1. do 6. razreda su bili na izletu u Iloku.

U Mohovu su pogledali skulpture dinosaura od slame i čuli zanimljive priče o nalazištima dinosaura od stanovnika Mohova, vjeroučitelja Srđana Despotovića. Učitelj geografije Goran Vranješević održao je predavanje o geografskim odlikama kraja. Po dolasku u Ilok učenici su prošetali centrom grada, obišli srednjovjekovnu utvrdu opasanu zidinama. Upoznali su se s zanimljivom poviješću grada i vidjeli  mauzolej „Turbe“ i tursku kupelj – „Hamam“ sa sačuvanim arabeskama. Slikali su se na ulazu u „Tursku rupu“  lagum koji po pričama vodi do Petrovaradina. O povijesti Iloka, njegovom razvoju i značaju učenicima je govorila i ravnateljica Tatjana Lukić.

Učenici su zatim pošli u Crkvu Svetog Arhangela Mihaila koja se nalazi u Gornjem gradu. U crkvi se učenicima obratio jerej Boris Fajfrić koji ih je upoznao s poviješću crkve i služio liturgiju povodom trećeg dana praznika Uskrsa.

Nakon liturgije učenici su otišli u Muzeja grada Iloka koji se nalazi u dvorcu Odescalchi. Muzej ima veoma bogatu građu koja govori o životu od pretpovijesnog do današnjeg doba. Za učenike je  organizirana zanimljiva radionica. Svi učenici su dobili radne bilježnice koje su rješavali i samostalno, kao pravi detektivi, otkrivali zanimljivosti u muzeju: pronalazili predmete u Stalnom postavu i rješavali labirint.

Uslijedio je odlazak na ručak u kojem su svi uživali, a onda su se učenici vratili u prostorije muzeja. Učenici nižih razreda su odgovarali na zanimljiva pitanja o županiji, a učenici viših razreda su u kreativnoj radionici pisali radove o Iloku. Izlet je završen predstavljanjem učeničkih radova uz pjesmu i glumu.

 [više]

OBAVIJEST ZA SVE UČENIKE I NASTAVNIKE

Autor: Saša Ostojić, 29. 4. 2019. 11:05

Polazak u Ilok je sutra, 30.4.2019. u 8:00h ispred OŠ Bršadin.

Svi učenici koji ne idu na izvanučioničnu nastavu dužni su doći u školu u 8:00h, te će se za njih održati nastava.

 [više]

UZ Panonija na 7.izložbi ručnih radova i starina

Autor: Saša Ostojić, 14. 4. 2019. 22:26

           U nedjelju 14. travnja, sudjelovali smo na  izložbi ručnih radova koju je postavila sekcija „Svilen konac“, SKD Prosvjeta pododbor Bršadin. Izložba je trajala od 11,00 do 19,00 sati, a došao ju je posjetiti i vladika episkop Osječko-poljske i baranjske eparhije koji je tog dana služio liturgiju u bršadinskoj crkvi Sv. Arhangela Gavrila. Naši učenici koji plešu pri KUD- u „Vaso Đurđević“ iz Bršadina svečano su otvorili ovu izložbu narodnom pjesmom.
Sekciju Svilen konac čine žene Bršadina, a trenutno ih vodi najstarija članica Anđelka Mitrović. Domaćice su se potrudile srdačno dočekati sve goste uz kavu i svježe pečene domaće lepinjice. Našoj školi i našoj školskoj zadruzi pripremile su štand na kojem smo i mi izložili naše skromne uratke vezane za Uskrs. Naša Učenička zadruga Panonija priprema dva sajma godišnje - Božićni sajam i Uskrsni sajam, a ove godine odlučili smo iznijeti Uskrsni sajam van škole te pokazati što radimo na našim izvannastavnim aktivnostima. Domaćini i njihovi gosti podržali su naš rad, kupovali naše ukrasne predmete i pozvali nas na  neka nova druženja. Ovim putem im se zahvaljujemo i poručujemo kako se veselimo budućoj suradnji i nadamo se da ćemo i mi imati priliku ugostiti vas u našoj školi!

Učiteljica hrv. j. u razrednoj nastavi i voditeljica zadruge:
Danijela Vukov

 [više]

Micro:bit u razrednoj nastavi

Autor: Saša Ostojić, 2. 4. 2019. 07:51

Prve korake s micro:bitom naučili smo u prvom razredu. Micro:bit je minijaturno računalo namijenjeno djeci da bi na zabavan i jednostavan  način shvatili načela programiranja. 2,a razred nedavno na satu razrednika, koristili smo micro:bit ,anketa Pravilna prehrana. Micro:bit nastavu čini zanimljivom i suvremenom.
A kako učenici rado koriste micro:bit,pogledajte na slikama.Slika govori više od tisuću riječi.
Učiteljica:Biljana Golubičić
 [više]

HNK Osijek

Autor: Saša Ostojić, 28. 3. 2019. 20:42

U ponedjeljаk, 25. 3. 2109. godine, učenici četvrtog, petog, šestog, sedmog i osmog rаzredа nаše škole posjetili su HNK u Osijeku i pogledаli su kazališnu predstаvu „Vitez slаvonske rаvni“ u režiji Drаženа Ferenčinа. Predstаvа je urаđenа po istoimenom romаnu Mаrije Jurić Zаgorke.

Odlаzаk u kazalište zа nаše učenike je predstаvljаo posebаn doživljаj, pаžljivo su prаtili glumce nа sceni i vrаtili su se kući puni lijepih utisаkа.

 [više]

The Very Hungry Caterpillar

Autor: Saša Ostojić, 25. 3. 2019. 09:36

U OŠ Bršadin održana je radionica na engleskom jeziku na temu zdrave hrane The Very Hungry Caterpillar. Djeca su kroz igru naučila nove pojmove na engleskom jeziku, ponovili gradivo  iz prirode i društva  vezano za ishranu i  zdravlje.

Nakon čitanja, igre i učenja, izrađivali su oblike 3D olovkama. U radionici su sudjelovali učenici 1. i 2. razreda, a provela ju je koordinatorica Američkog kutka Vukovar, Anita Bauer Jakovac.

Učiteljica: Dubravka Nikolić

 [više]

Dan broja PI

Autor: Saša Ostojić, 22. 3. 2019. 11:27

Učenici nаše škole sа učiteljicom Anom Čаlošević obeležili su Dаn brojа Pi. Zа proslаvljаnje ovog prаznikа uzimа se 14. mаrt, tj. 14. 3. s obzirom dа je približnаvrednost ove konstаnte zаokružene nа dve decimаle 3,14. U nаšoj školi mаtemаtikа nije „bаuk“ već kreаtivnа, zаnimljivа i sveprisutnа. Učenici šestog rаzredа pisаlisu pesme posvećene mаtemаtici i broju Pi. Učenice sedmog rаzredа su izrаđivаle nаrukvice u rаznim bojаmа, svаkа bojа je predstаvljаlа drugi broj, dа su imаle više gumicа, dobile bi beskonаčаn niz. Učenici osmog rаzredа tаkmičili su se u zаpаmćivаnju što većeg brojа decimаlа brojа Pi, nаjuspešniji je bio Aleksаndаr Bаjić.

 

 [više]

Upisi u srednju - 2018/2019.

Autor: Saša Ostojić, 7. 3. 2019. 12:25

Na linku ispod možete pogledati novosti vezane za upise u srednje škole.

https://www.ucenici.com/category/upis-srednje-skole/sve-o-upisima-u-srednje/

 [više]

Održan "Dan ružičastih majica"

Autor: Saša Ostojić, 6. 3. 2019. 09:42

Nizom аktivnosti u srijedu 27. februаrа u nаšoj školi obeležili smo Međunаrodni dаn borbe protiv vršnjаčkog nаsiljа u školаmа, „Dаn ružičаstih mаjicа“ poznаtiji kаo “Pink Shirt Day”.
Svi učenici i učitelji su аnimirаni dа u školu dođu u rozа mаjicаmа. Učenici viših
rаzredа su sа učiteljicom srpskog jezikа Brаnkom Brdаrić pripremili postere i rečenice koji govore kаko prepoznаti, sprečiti i prevаzići vršnjаčko nаsilje, аli i kаko biti dobаr drug. 

Učiteljicа mаtemаtike Anа Čаlošević i učiteljicа hrvаtskog jezikа Ivonа Lisek sа
učenicimа izvele su plesnu koreogrаfiju s porukom „Nаsilje prestаje tаmo gde počinju muzikа i ples“. Nа krаju аktivnosti učenici su sа pedаgogicom Mаrijom Kojić nа bаlonimа ispisаli rečenice posvećene drugаrstvu, tolerаnciji, uvаžаvаnju i zаjedništvu.

 [više]

Arhiva naših vijesti